Article_Top_970x250

Deseci građana okupilo se ispred Parlamenta zbog štićenika Zavoda Pazarić

u tijeku sjednica Predstavničkog doma

Deseci građana okupilo se ispred Parlamenta zbog štićenika Zavoda Pazarić

stu 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

Ispred zgrade Federalnog parlamenta, gdje je u tijeku sjednica Predstavničkog doma, okupili su se građani povodom objave uznemirujućih snimaka štićenika Zavoda za mentalno zbrinjavanje invalidne djece Pazarić.

- Svi smo mi djeca iz Zavoda Pazarić. Samo za razliku od njih mi imamo mogućnost ustati i promijeniti stvari, ali ne radimo to. Ta sila koja se provodi nad tom djecom koja bi trebala biti pod zaštitom provodi se također i na nama samo kroz drugačije načine i mehanizme - rekao je Alečko Kantar.

On je došao na okupljanje zbog događaja koja se konstantno provode u Zavodu, prenosi Fena.

- Svjedočili smo fotografijama na kojima su djeca svezana. Činjenica da mi moramo biti na ulici i tražiti da se pobrinu za tu djecu na način kako zaslužuju to je poražavajuće - kazala je Aida Feraget.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici Predstavnički dom zadužio je radno tijelo da u roku od sedam dana provjeri sve navode o stanju u Zavodu za mentalno zbrinjavanje invalidne djece Pazarić, kao i da prikupi nalaze svih inspekcija koje su do sada odlazile u Zavod, te o svemu tome obavijesti Predstavnički dom radi odgovarajuće reakcije.

Dnevnik.ba