StoryEditor

Derbi Hajduka i Dinama bi mogao biti odigran bez gledatelja zbog korone

Piše D  /  26.02.2020., 12:02h

U Hrvatskom nogometnom savezu, kako se doznaje, izuzetno su zabrinuti zbog pojave korona virusa u Hrvatskoj. Iz neslužbenih izvora doznaje se da se ozbiljno razmatra mjera koju su morali uvesti i Talijani - igranje utakmica bez gledatelja, pišu 24sata.

U Italiji se, podsjećamo, zarazio prvi hrvatski pacijent s korona virusom. Mladić je bio 19. veljače na utakmici Lige prvaka Atalanta - Valencia gdje je, prema španjolskim izvorima, zaraženo barem još četvero navijača Valencije.

U međuvremenu, Talijani su odlučili da će Inter u Europskoj ligi igrati pred praznim tribinama, kao i šest utakmica idućeg kola Serie A, među kojima je i derbi Juventusa i Intera u Torinu, a bez navijača se do daljnjeg igraju i utakmice talijanskih košarkaških liga.

Ako stožer civilne zaštite, na čelu s ministrom zdravstva Vilijem Berošom, odluči da je rizik previsok, to bi značilo da se i najveći derbi HNL-a, Hajduk - Dinamo, 4. ožujka na Poljudu igra bez navijača. 

Iz HNS-a, kako doznajemo, strahuju od novih slučajeva korona virusa, koji bi gotovo sigurno doveli do zatvaranja stadiona i zabrane okupljanja većeg broja ljudi kao mjere predostrožnosti. Uostalom, na tom tragu je i ministar zdravstva. 

- Kad su u pitanju utakmice ili veći koncerti, mišljenja smo da se ne može generalizirati i ne bi bilo dobro da se zabrane takva događanja, ali da se na osnovi epidemiološke slike i opasnosti, za svaki takav događaj mora se odlučiti hoće li biti događaj održan ili neće - naglašava Vili Beroš.

I ovaj vikend igra se kolo HNL-a, među kojima i dva derbija, Osijek - Hajduk (subota, 15 sati) i Dinamo - Rijeka (nedjelja, 17.30).

U HNS-u su razgovarali o korona virusu na Izvršnom odboru, no bilo je tek ovlaš spomenuto jer su do danas u Hrvatskoj potvrđena samo dva slučaja korona virusa, premalo da bi se odgodila utakmica. No, ako se epidemija proširi, a postoje znakovi, sasvim razumno bilo bi da se utakmica igra bez gledatelja.

Osim toga, nije nebitno ni da su dvojica igrača Dinama Izet Hajrović i Mario Gavranović stavljeni pod kućnu karantenu. Hajrovićeva supruga Lejla, naime, boravila je u Milanu na tjednu mode, a u ponedjeljak se par družio s Gavranovićem. Nisu obavili test na korona virus jer nemaju simptome, ali do daljnjega trebaju biti u izolaciji.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:59