StoryEditor

Deponij u Stocu u blizini arheološkog nalazišta i rijeke Bregave

Piše D  /  15.07.2020., 08:07h

Stolačke vlasti prostor u neposrednoj blizini arheološkog nalazišta, ali i rijeke Bregave i pećine Badanj, koriste kao mjesto za odlaganje otpada.

Načelnik Stoca Stjepan Bošković, koji je na čelu te općine već 16 godina, priznaje da Stolac ima velikih problema s odlaganjem smeća. Do sada su otpad odvozili na deponij Uborak u Mostaru. No, to više neće biti rješenje.

- Ovo nije problem samo Stoca, ovo je problem cijele regije. Mi moramo imati sanitarni deponij, gdje ćemo odlagati otpad. Treba znati da smo prije šest godina na Općinskom vijeću usvojili strategiju za odlaganje otpada. Ta strategija je polagala pravo da ćemo otpad voziti na regionalni deponij Uborak. Kako se s Uborkom već godinu dana stvari kompliciraju, bojim se da će se i ta naša strategija morati mijenjati - kaže Bošković.

Smatra da problem treba rješavati na višoj razini.

Za domaće goste, kao i strane turiste koji odluče posjetiti ovo mjesto, deponij će, bez sumnje, biti negativna reklama.

Podsjetimo da je načelnik Općine Stolac uputio zahtjev višim razinama vlasti da Stolac dobije status Grada zbog, kako je navedeno, bogate turističke ponude i značajnog kulturno-povijesnog nasljeđa. No, ovakvim potezima taj proces može biti ozbiljno narušen, piše federalna.ba.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 20:11