StoryEditor

Denis Zvizdić se nije pojavio na sjednici Kolegija SDA: Što time poručuje?

Piše D  /  30.11.2020., 05:11h

Potpredsjednik SDA Denis Zvizdić nije se pojavio na današnjoj sjednici stranačkog kolegija na kojoj će jedna od tema biti i njegov sukob s predsjednikom Bakirom Izetbegovićem.

Zvizdićev nedolazak na sjednicu ovog stranačkog organa može se protumačiti kao znak što misli o riječima koje su mu uputili Bakir i Sebija Izetbegović nakon što je on ranije kazao da su potrebni rezovi unutar stranke nakon loših rezultata na lokalnim izborima, a posebno u Sarajevu, prenosi sarajevski Klix.

Na sjednici Kolegija će se analizirati upravo rezultati izbora koje je postigla SDA. Nitko od visokih dužnosnika nije želio davati izjave prije sastanka, a u prolazu Bakir Izetbegović je pričajući na mobitel dobacio kako "upravo daje izjavu".

Zvizdićev ultimatum za promjene u KO SDA je samo posljednja karika u lancu nemilih događaja za ovu stranku - od odlaska Aljoše Čampare, preko pada u popularnosti u cijeloj BiH, posebno u Sarajevu do pada Vlade Kantona Sarajevo.

Pitanje koje se sada postavlja jeste da li će se Zvizdić uskoro odlučiti na napuštanje SDA ili će sukobljene strane uspjeti smirit tenzije. Kako se sada čini, ni Izetbegovići ni Zvizdić nemaju namjeru podleći pritisku i stati na loptu.

Nakon sjednice se očekuje obraćanje vrha SDA javnosti sa zaključcima.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:57