StoryEditor
hrvatski dobrovoljac

Denis Šeler se obratio svima koji bi u rat u Ukrajinu: "Potpišete li ugovor, nećete moći skočiti doma ni ako vam netko umre"

Piše desk  /  18.03.2022., 10:53h
Zagrepčanin Denis Šeler, koji je šest godina bio pripadnik pukovnije Azov, obratio se onima koji bi došli u Ukrajinu i pomogli joj u borbi protiv ruske invazije.

Mnoge su dirnule slike stradavanja Ukrajinaca i ljudi u toj zemlji, ali oni koji žele doći pomoći, nemaju pravu predodžbu težine i opasnosti ratne situacije u tim uvjetima. Šeler je otkrio pravo stanje stvari dragovoljaca u Ukrajini.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Dakle, još jednom svim vrućim glavama:

Tzv. internacionalna bojna, potpisuje se ugovor na neodređeno vrijeme, pri čemu je za vrijeme trajanja ugovora nemoguće napustiti Ukrajinu, s obzirom da potpisom ugovora pristajete na status vojnog obveznika kojima je (18 do 60 godina starosti) zabranjen izlazak iz zemlje.

Potpisali ste ugovor i nećete moći 'skočiti' doma kako biste riješili obveze (kredit, bolest, najam, smrtni slučaj u obitelji i bilo kakve druge probleme).

Plaća vam sigurno neće biti dovoljna za plaćanje kredita ili najma stanova (ako ste u najmu), i iako se ne objavljuje službeno niti je još itko dobio plaću, ona neće biti veća od 300 eura", stoji u objavi.

Dnevnik.ba

20. svibanj 2024 00:10