StoryEditor
facebook

Denis Latin napao Mirjanu Hrgu zbog mišljenja o migrantima, većina pratitelja mu oštro uzvratila

Piše desk  /  12.10.2021., 09:40h
Javna polemika o nasilju hrvatskih policajaca nad migrantima nad državnim granicama ponukala je bivšu voditeljicu i nekadašnju savjetnicu Kolinde Grabar-Kitarović Mirjanu Hrgu da se oglasi na ovu iznimno aktualnu temu. Izjavila je, naime, kako ne želi da ilegalno ulaze u njezinu zemlju, na što je preko Facebooka reagirao Denis Latin, HTV-ov dugogodišnji voditelj, pitajući se zna li Hrga da su i Hrvati bili izbjeglice.

“Zna li Mirjana Hrga da su i Hrvati bili izbjeglice?”, napisao je Latin.

U moru komentara koji su uslijedili ispod objave, istaknuli su se oni koji se ne slažu s tendencioznim pitanjem koje je voditelj postavio na društvenoj mreži.

“Izbjeglice ? Postoji dva načina prelaska državne granice. Pojaviti se fizički na njoj. Ponijeti sa sobom nekakve osobne dokumente i zatražiti određena prava koja trenutno ne možeš ostvariti. Osobe koje prelaze granice kroz šumu zasigurno nemaju čistu savjest. Ili su pripadnici krim miljea ili članovi neke terorističke ćelije. A kad si vojno sposoban i bježiš iz vlastite zemlje, onda si dezerter”, komentirao je jedan.

“Denise, brkaš babe i žabe. Bili su izbjeglice koje su išle legalnim putem, gdje god da su krenuli. Ovim ljudima u ilegalnim prelascima hrvatska policija nađe i po par tisuća eura, najnovije mobitele, a gle čuda, dokumenata nema. Zaboravljaš da su ove sadašnje izbjeglice prošle kroz bar 10 država do Hrvatske u kojima je mir, a da u niti jednoj nisu zatražili azil. Granica je svetinja, jer da nije, na svijetu ih ne bi ni postojalo”, napisao je drugi komentator.

“Jesmo Denise, no nismo ilegalno prelazili granice. Vodili smo svoju djecu sa sobom, jer su nam djeca važnija od nas. Znate dobro da je ovo politika i neko drugi vuče konce”, stoji u jednom od komentara.

Bilo je i nekih koji se s Denisom Latinom slažu, pa jedan od komentara glasi:

“Ja ne razumijem. Tko je dotična da je važno što ona misli ??Nebitna osoba!”

Dnevnik.ba

02. prosinac 2021 22:45