StoryEditor

Demobilizirani borci najavili nove prosvjede ako zakon ne bude usvojen

Piše D  /  25.08.2018., 06:08h

Demobilizirani borac Nazil Velić rekao je nakon današnjeg sastanka održanog ispred bivše zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu da će demobilizirani borci u ponedjeljak, 27. kolovoza ponovno predati zahtjev da se hitno održe izvanredne sjednice oba doma Federalnog parlamenta, te izglasa zakon s njihovim amandmanima. 

On je dodao da do 3. rujna čekaju dogovor, a ako ne bude pozitivan, od srijede, 5. rujna, najavljuje prosvjede ispred zgrade Federalnog parlamenta. 

Demobilzirani borci najavljuju da će "zagorčati" život političarima, posebno u izbornoj kampanji, te da neće biti izbora ukoliko se ne donese zakon s njihovim amandmanima. 

Oni smatraju da su SDA, HDZ, SBB i SDP  najodgovorniji jer nije usvojen zakon o demobiliziranim borcima i dodaju da se političari najviše boje objave registra boraca, što bi trebalo pokazati da su "uvedeni" ljudi koji danas rade u institucijama, drže kafiće, koji su sudjelovali u privatizacijama... 

"U nedonošenju zakona najviše su pomogla i tzv. temeljna udruženja, a u prevari boraca su sudjelovali i Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Edin Mušić, Lidija Bradara i Fadil Novalić, zatim Zukan Helez i Salko Bukvarević. Ogorčeni smo i na sudove jer se nisu uključili u procesuiranje odgovornih", rekao je Velić.

Dnevnik.ba

 

16. travanj 2024 11:37