StoryEditor

Demantij: Karlheinz Dobnigg nije u bijegu

Piše D  /  13.04.2021., 02:04h

Demantij na članak: “Velika akcija u BiH, zbog pranja novca traga se za bivšim šefom velike banke“, prenosimo u nastavku: 

Kao punomoćnik gdin. Karlheinz Dobnig ovim putem Vas obavještavamo o slijedećem :

Naš vlastodavac se ne nalazi u bjekstvu kako to sporni članak svojim tendencioznim tvrdnjama aludira niti je isti učinio bilo kakvu nezakonitu aktivnost.

Svjesni smo da svaki medij ima dozu senzacionalizma, ali smo mišljenja da objave sa sadržajem navodnih krivičnih djela koje se stavljaju na teret nekim licima naročito licima koji obnašaju ili su obnašali visoke funkcije u okviru privatnog ili državnog sektora takav senzacionalizam moraju svesti na minimum kako time ne bi prouzrokovali štetu po časti i ugledu takvih lica dovodeći ih u vezu sa činjenjem krivičnih djela.

Naime, kako smo naglasili isti nije počinio niti jedno krivično djelo niti je za bilo koje djelo osumnjičen. Karlheinz Dobnig nije u bjekstvu kako to sporni članak i izvještavanje aludira već se nalazi na porodičnom odmoru u Republici Austriji.

Isti je po saznanju kontaktirao nadležno tužilaštvo u Republici Austriji te je odmah sebe stavio na raspolaganje nadležnim organima Austrije radi pružanja saradnje i pomoći u njihovom radu, a kako bi se ovaj neugodni događaj odmah riješio.

Po svakom zahtjevu organa BiH naš vlastodavac je uredno postupao tako bi učinio i u saradnji sa organima gonjenja u BiH tj sa SIPA-om. Međutim od njih nikada nije dobio nikakav čak ni usmeni zahtjev za informacijama ili dokumentacijom.

Dnevnik.ba

 

15. travanj 2024 18:20