Article_Top_970x250

Demant na tekst pod naslovom “PRIOPĆENJE HDZ: Šovinističke izjave vijećnika Omerinovića sramotne su za cijelu BiH i Bugojno”

OO SDP BiH BUGOJNO:

Demant na tekst pod naslovom “PRIOPĆENJE HDZ: Šovinističke izjave vijećnika Omerinovića sramotne su za cijelu BiH i Bugojno”

tra 03, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nakon teksta pod naslovom “PRIOPĆENJE HDZ: Šovinističke izjave vijećnika Omerinovića sramotne su za cijelu BiH i Bugojno” koji smo objavili na našem portalu 01.04.2021. godine, a koji nam je dostavljen u formi priopćenja od strane službe za informiranje Županijskog odbora HDZ BiH Središnje Bosne, a na zahtjev OO SDP-a Bugojno njihov demant objavljujemo u cijelosti bez uredničkih intervencija i uz fotografiju dokumenta demanta.

U cilju istinitog informisanja javnosti zahtjevamo da hitno objavite tekst demantija kako slijedi:

Vijećnici SDP-a u Općinskom vijeću Bugojno poštujući Ustav, Zakone BiH I instituciju čiji su članovi , u cilju objektivnog informisanja bh javnosti žele istači:

Sjedniva Općinskog vijeća Bugojno, koja je održana 31.03.2021. bila je javnog karaktera, te je prijenos iste vršila Radio-televizija Bugojno tokom cijelog njenog trajanja. Iz samog toka i prijenosa sjednice može se uvidjeti kako vijećnici SDP-a nisu podržali izlaganje vijećnika Omerinovića u kome se on obraća predsjedavajućem, niti su prekršili Ustav BiH.

Također, napominjemo da je u tekstu navedena netačna informacija da su vijećnici SDP-a pljeskom podržali izlaganje vijećnika Omerinovića. Ako pogledate snima RTV Bugojno možete uočiti da ste iznijeli neistine. S obzirom na to da vijećnici nisu pljeskali ni na jedno izlaganje tokom diskusije na već pomenutoj sjednici.

Isti demant molimo da objavit u cijelosti u formi kako Vam dostavljamo.

Dnevnik.ba

Tagovi: