StoryEditor

Dečko guglao o protezama prije nego što si je odrezala ruku

Piše D  /  08.09.2020., 09:09h

U završnoj riječi na ljubljanskom sudu, tužiteljstvo je za Juliju Adlešič (22) zatražilo 4,5 godina zatvora, za njezinog partnera Sebastiena Abramova pet godina zatvora, za njegovu mamu Tinko Huskić Colarič četiri, a za njegova oca Gorazda Colariča godinu dana iza rešetaka.

Sudi im se zbog pokušaja prijevare i dobivanja novca od osiguranja. Tužiteljstvo sumnjiči da si je Julija 2019. godine namjerno odrezala šaku da bi nekoliko dana nakon toga zatražila isplatu odštete od osiguranja s kojima je prethodno sklopila ugovor. Julija tvrdi da se radi o nezgodi te da je bez šake ostala dok je rezala grane za ogrjev cirkularnom pilom.

Tužiteljstvo je u završnoj riječi naglasilo kako je njezin partner Sebastien prije nesreće na internetu tražio podatke o biomehaničkoj ruci što jasno pokazuje, kako tvrdi tužiteljstvo, da je sve bilo isplanirano.

Sklopili ugovore s pet osiguravajućih tvrtki

Priča počinje ovako, tvrdi tužiteljstvo, osumnjičeni su krajem 2018. detaljno planirali ovu prijevaru i međusobno podijelili uloge kako je izvesti. 

Već tad su sklopili s pet osiguravajućih tvrtki police osiguranja za slučaj nesreće s visokim predviđenim odštetama i rentom. Ubrzo su uplatili i prve rate polica, pri čemu bi Julija dobila 1,1 milijun eura odštete u slučaju invalidnosti, a već početkom prošle godine ostala je bez šake.

Prema izvješću policije, kako pišu slovenski mediji, sve se dogodilo u dvorištu budućeg punca i njegove izvanbračne partnerice (Sebastienovi roditelji su rastavljeni), nakon čega joj je Sebastienov otac (64) pružio prvu pomoć te pozvao hitnu, no odrezani dio ruke nije im predao. Ostavio ga je tamo.

Foto: 24sata

Sašili joj ruku, ali ona ju je namjerno stavljala u frižider?

Policija je odrezani ud pronašla i kasnije odnijela u bolnicu, gdje su joj ga liječnici uspjeli prišiti, spasivši je od trajnog invaliditeta.

No, ona se vratila nakon nekoliko dana tvrdeći da s rukom nešto nije u redu. Liječnici su utvrdili da je ruku stiskala u hladnjaku kako bi se operacija prikazala neuspješnom. 

- Nitko si nikad ne bi poželio postati invalid. Da mogu, vratila bih vrijeme i ne bih se ni približila pili. Netko misli da sam osigurana na velik iznos, ali u inozemstvu su tako visoka osiguranja najnormalnija. U dobi od 20 godina sam ostala bez ruke, moja je mladost uništena i potpuno je nerazumno da itko uopće pomisli da to nije bila nesreća, a još manje da je cijela obitelj bila umiješana. Negiram sve optužbe da se radi o kaznenom djelu i prijevari. Radi se o nesreći, o spletu nesretnih okolnosti - poručila je još Julija braneći se pred sudom i naglašavajući kako tvrdnje tužiteljstva da je sve planirano godinu dana unaprijed ne stoje te da za to nema dokaza.

Vještak: Ne izgleda kao nesreća

Ruku je na svakom ročištu skrivala u džepu ili pod maramom.

- Pod na kojem je stajao stol, a na kojem je stajala pila, bio je neravan, a stol nestabilan. Pila nije bila pričvršćena, a na mene je skočio pas i tako sam pala pod pilu - rekla je, no medicinski vještak Matjaž Veselko tu verziju priče je demantirao istaknuvši kako ozljeda ne bi bila takva da ju je pas zaskočio te da se ne radi o nesreći.

- Ozljeda šake zbila se stavljanjem ruke vodoravno ispod pile pod kutom od 90 stupnjeva, vidi se da se radi o glatkoj posjekotini - pojasnio je.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:56