StoryEditor
otac ubijenog Davida

Davor Dragičević: "Neće od nas nitko živ dočekati pravdu"

Piše desk  /  02.03.2023., 14:09h

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića, danas je u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine gdje će biti održan sastanak s postupajućom tužiteljicom u ovom predmetu, a nakon pretresa u Banjoj Luci, točnije kuće obitelji Rađen.

Dragičević ističe da za njega više ne postoje institucije te da su svi tokom ovih pet godina dobivali konstantna poniženja, a njegov sin nije dobio pravdu.

- Ne mogu dozvoliti da se svjedoci ispituju u PU u Banjoj Luci, MUP-u gdje su ljude tukli i maltretirali 2018. godine. Da pripadnici zločinačkog MUP-a koji su sudjelovali u otmici, mučenju i ubojstvu budu prisutni na navodnom pretresu kuće Đorđa Rađena tražeći DNK. I otkud pravo advokatu da bude tu. Ifet Feraget je od samog početka tražio da se prostorije MUP-a vještače, drugo Dacia Duster kojom je izvršena otmica. Treća stavka, Novo groblje gdje je bilo tijelo, zašto se nije vještačilo, uzeli videonadzori da se vidi ko je podmetnuo stvari kod Davida prije obdukcije jer se provalna krađa nije dogodila - rekao je Dragičević.

Poručio da neće čekati još 10-20 godina da se riješi slučaj njegovog sina jer postoji previše dokaza.

- Neće od nas nitko živ dočekati pravdu dok je ovakvog stanja, dok su ovakvi tužitelji i suci. Ovo je sve korumpirano. Iza ubojstva moga sina stoji režim RS. Pitat ću danas Ozrenku je li ikada bila na Crkvenoj ili Banjoj Luci ili iz udobne fotelje istražuje ubojstvo? Ovo je smrt vladavine prava u BiH. Institucije BiH i institucije u RS za mene od danas ne postoje. Ako su Dženan Memić i David Dragičević prioriteti kako kažu, što da očekuju drugi građani - poručio je Dragičević. 

Dnevnik.ba

07. prosinac 2023 17:48