StoryEditor

Davor Dragičević: Javio se jedan od ključnih svjedoka u procesu ubojstva mog sina

Piše D  /  27.06.2021., 07:06h

Nedavna nova uhićenja u predmetu Memić pokazala su da se klupko konačno odmotava, no što je sa slučajem Dragičević? Hoće li Tužiteljstvo BiH, koje je od Okružnog javnog Tužiteljstva u Banjoj Luci preuzelo ovaj predmet, privesti krivce pravdi?

O ovome je u Federaciji danas govorio Davor Dragičević, otac stradalog Davida.

Posljednja odluka Ustavnog suda BiH prema kojoj su mu povrijeđena ljudska prava i osnovne slobode za njega i Grupu Pravda za Davida je, kaže, sveto pismo u budućim procesima koji će se voditi prema vlasti i institucijama u RS-u. Sud BiH i Tužiteljstvo BiH su jedine svijetle tačke u državi u koje, kako ističe, ima puno povjerenje da će njegov slučaj dovesti do kraja.

- Sada su širom otvorena vrata Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine da poduzme brzu i adekvatnu istragu. Imaju sve dokaze. Ovom odlukom Ustavnog suda institucije RS-a će kad-tad snositi odgovornost, i to veliku - smatra Dragičević.

Ističe da se javio jedan od ključnih svjedoka.

- Konačno se javio jedan od ključnih svjedoka u procesu organiziranog ubojstva moga sina i hvala mu na hrabrosti. On će biti jedan od ključnih svjedoka za sve ovo što ja, a i Muriz Memić tvrdimo, tj., da su nam djeca ubijena s jasnom namjerom. I ovome jednom mora doći kraj, a nadam se brzoj akciji Tužiteljstva BiH - kaže Dragičević.

Pozvao je, kako je rekao, “političke lešinare” da se odvoje od grupa pravda za Davida i Dženana.

- Samo našom borbom i snagom uspjeli smo da Slavica Matijaš ne bude imenovana za glavnu okružnu tužiteljicu u Banjaluci, a grupa Pravda za Dženana je uspjela da ne bude Dalida Burzić imenovana na mjesto Gordane Tadić. To su uspjesi samo naših grupa Pravda za Davida i Pravda za Dženana i našeg odvjetnika Ifeta Ferageta - poručuje Dragičević.

Kaže da se neće pojaviti pred Osnovnim sudom u Banjaluci u rujnu na ročištu po tužbi za klevetu.

- Ja pred zločince i ubojice neću ići, ima sad presuda Ustavnog suda BiH i ne mogu više ništa. Pojavit će se tko treba. Ovo će završiti Sud i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, moje dijete će dobiti pravdu i ja ću onda biti slobodan čovjek - zaključuje Davor Dragičević.

Dnevnik.ba

24. rujan 2021 00:44