StoryEditor

Davor Božinović: "Naravno da Hrvatska nema veze s prosvjedima u Srbiji"

Piše D  /  08.07.2020., 11:07h

Za situaciju u Beogradu kaže da je specifična i u svijetu i u Europi i u regiji. Hrvatski Nacionalni stožer civilne zaštite je, govori njegov šef, o svemu transparentno izvještavao javnost, aludirajući na optužbe dijela građana Srbije upućene vladajućima i predsjedniku Aleksandru Vučiću da su lažirali podatke o epidemiološkoj situaciji u zemlji - broju umrlih i zaraženih koronavirusom, prenosi N1.

Upitan ima li Hrvatska veze s neredima u Srbiji, Božinović je odgovorio: "Naravno da nema".

Podsjetimo, predjednik Republike Srbije danas se obratio naciji nakon sinoćnjih nereda u Beogradu i poručio da su za nerede krive strane tajne službe.

Tako je, upitan da komentira reakcije iz regije, primjerice onu Jadranke Kosor, podsjetio na tekst Davora Ive Stiera koji je, govori Vučić "rekao za nas problemi nastaju dolaskom Vučića na vlast... Nek oni rade svoj posao, nek uključuju i isključuju...

Gadosti iz hrvatskih medija samo pokazuju zainteresiranost u napadima na našu zemlju. Postavite si pitanje zašto je tako", kaže.

Novinar N1 pitao ga je kako tvrdi da nije bilo nasilja policije prema mirnim građanima, kad je kamera N1 snimila upravo to.

Vučić na to kaže da su oni sudjelovali u napadima.

Nezadovoljstvo građana Beograda novim potezom predsjednika Vučića, koji je najavio ponovno uvođenje policijskog sata u Beogradu.

Tijek dramatične noći pratite OVDJE!

Dnevnik.ba

 

20. travanj 2024 15:28