26.05.2019., Zagreb - Docek izbornih rezultata u sredisnjici SDP-a na Iblerovom trgu. Photo: Igor Kralj/PIXSELLIGOR KRALJ/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
raskol u stranci

Davor Bernardić izbačen iz hrvatskog SDP-a, ali on nije jedini

Piše desk  /  07.10.2021., 19:23h
Davor Bernardić izbačen je iz SDP-a.

Predsjedništvo stranke na čelu sa šefom Peđom Grbinom odlučilo je iz SDP-a izbaciti Davora Bernardića, Franka i Davorka Vidovića, Renatu Sabljar Dračevac, Romanu Nikolić, Vesnu Nađ i Katicu Glamuzinu, prenosi Index.hr.

"Nisu poštovali odluke stranke i javnim istupima nanijeli su štetu stranci"

"Sedam kolega će se isključiti iz SDP-a. Nisu poštovali odluke stranke i javnim istupima nanijeli su štetu stranci. Predsjedništvo je donijelo odluku o opomeni preostalih sedam kolega. Osnovat će se novi Klub SDP-a", rekao je Peđa Grbin, prenosi N1.

"SDP kao stranka nema sukoba. Sukob je postojao samo kod pojedinaca koji nije htio prihvatiti da bude dio tima", dodao je.

Tko je sve izbačen?

Tako će bez stranačke iskaznice, nakon Nikše Vukasa, Zvane Brumnića, Rajka Ostojića i Marine Opačak Bilić ostati i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina.

Premda se protivio izbacivanju kolega, odlukom Predsjedništva nije izbačen Domagoj Hajduković, ali je tijekom rasprave online objavio da se "ponosno isključuje iz stranke".

Ostali će dobiti opomenu. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:12