StoryEditor

Davidov otac poručuje: U tužiteljstvu sjede ubojice

Piše D  /  10.11.2018., 05:11h

Podsjetimo, u televizijskom nastupu Nobilo, koji je bio dio međunarodnog odvjetničkog tima obitelji poginulog mladića, rekao je i kako smatra da David Dragičević nije ni silovan, ni masakriran. Također je javnost obavijestio da je napustio odvjetnički tim, formiran ovog kolovoza, u kojem su uz njega bili i odvjetnici Ifet Feraget, Duško Tomić i Zora Dobričanin Nikodinović, prenosi Index.hr.

Kako javlja portal mondo.ba, još dvoje odvjetnika, Duško Tomić i Zora Dobričanin Nikodinović prestali su raditi na ovom slučaju, dok je samo Ifet Feraget ostao zastupati obitelj Dragičević. Odvjetnici su odlučili kako više neće sudjelovati u radu na ovom slučaju nakon jučerašnjeg sastanka u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

Davidov otac: U Tužiteljstvu sjede ubojice

Nakon vijesti o raspadu odvjetničkog tima, izjave novinarima dali su otac ubijenog Davida i odvjetnik koji je ostao uz njega Ifet Feraget.

"Odvjetnički tim ne postoji, ali postoji Ifet Feraget. Ovo je samo potvrda onoga o čemu mjesecima govorim. U Tužiteljstvu sjede ubojice. Znam da su ovo teške riječi, ali ja nemam više što izgubiti. Za pravni dio će se Feraget pobrinuti, u to ne sumnjam", rekao je Davor Dragičević. 

"Od početka sam uz gospodina Davora Dragičevića i ja nemam nikakvo mišljenje o nečemu o čemu postoje svi dokazi. Dogodilo se ubojstvo, to je opće poznato. O okolnostima samog ubojstva ćemo govoriti nakon što Tužilaštvo prezentira sve dokaze. I dalje ostajem odvjetnik Davora i Suzane u ovome predmetu. Zahvaljujem se kolegama. Nema potrebe da se zahvaljujem tužitlju Lepiru za ono što je učinio jer je to njegova obaveza prema Europskoj konvenciji koja je starija od naših nacionalnih zakona", kazao je Feraget i dodao da ne zna kakva će suradnja biti u budućnosti, piše Radio Sarajevo.

Prosvjedi se nastavljaju

I jučer su Banjalučani izašli na Trg kako bi podržali Davora Dragičevića u njegovoj borbi da sazna istinu kako je stradao njegov sin David.

"Ti znaš, dragi Davide, da tvoj tata sve zna. Tužiteljstvo je reklo danas svoje. Policija RS-a stoji iza ubojstva Davida. Sve što sam dosad radio, sve je bilo s namjerom, Ifet Feraget je ostao uz mene kako je i trebalo od samog početka. Bio je priključen u mome timu, a ja ću jednog dana obrazložiti sve i ispričati", poručio je Dragičević. 

"Mora se skinuti vrh piramide koji stoje iza ovoga. Sve i jedan dokaz i izjavu koju sam dao je istina. I patolozi su potvrdili da je dijete ugušeno od strane MUP-a RS-a s Tužiteljstvom

Riješit će se i slučajevi Dženana i Davida, sva će se riješiti i napokon ćemo se osloboditi i straha i bagre koja vlada već 30 godina ovim područjem. Djecu nam nećete ubijati. Nažalost, bilo je kako je bilo", poručio je na prosvjedu Davidov otac. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:30