StoryEditor

Daruvarac izlazi na slobodu: Pretučena djevojka utrčala u sudnicu, njena majka u suzama

Piše D  /  14.12.2018., 09:12h

Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac danas istječe šestomjesečni pritvor koji mu je određen na prvom suđenju.

Daruvarac (31) je optužen za premlaćivanje 18-godišnje Zadranke, inače svoje bivše djevojke. Ročište na sudu u Zadru započelo je u 8 ujutro, a rasprava je odgođena jer se nijedan branitelj nije pojavio na sudu, javlja RTL. 

Sutkinja se ispričala žrtvama jer ne može proces brže okončati.

Zastupnik optužbe zatražio je mjere opreza zabrane prilaska oštećenoj i njezinoj obitelji, napuštanje prebivališta i oduzimanje dokumenata. Potvrdio je da je žrtva i dalje u strahu.

‘Ona je u strahu’

“Nikakve mjere opreza neće pomoći. Očekuju policijsku zaštitu, a žrtvu se konstantno traumatizira pozivanjem na sud. Što se tiče puštanja Daruvarca na slobodu, to je sve po zakonu i sud nije mogao drugačije”, izjavio je Milan Petričić.

Sljedeća je rasprava zakazana za 9. siječnja 2019. godine.

Drama u sudnici

Kad je čula odluku suda majka prebijene Zadranke se rasplakala te počela galamiti pred sudnicom, pitavši kako će joj djeca mirno spavati. U jednom trenutku je u sudnicu upala i kći pa su ih sve izveli.

“Dajte mi torbu da odvedem dicu iz ove države. Ne mogu više, ne mogu više. Ubit će mi dicu. Ne mogu više. Radi koga ja moram bižati iz Hrvatske, radi koga”, vikala je majka 18-godišnjakinje, prenosi Zadarski.hr.

Istekao mu šestomjesečni pritvor

Podsjetimo, Daruvarcu ističe šestomjesečni pritvor koji mu je određen na prvom suđenju. Po zakonu, on bi trebao izaći iz pritvora te novo suđenje čekati na slobodi. Nakon početka suđenja, četiri mjeseca nakon napada, odvjetnik obrane tražio je izuzeće suca te je sve moralo ići na Vrhovni sud koji je predmet vratio tom sucu. On je potom rekao da odvjetnik obrane cijelo vrijeme zavlači kako bi Kovačević izašao na slobodu po isteku šest mjeseci pritvora, dakle danas.

No sudac se tada razbolio i zbog zdravlja otišao na bolovanje, a slučaj je dodijeljen drugom sucu, odnosno sutkinji. Ona je zakazala dva ročišta, no morala je otkazati i starom odvjetniku po službenoj dužnosti kojeg je sudac prije odredio kako bi, uvjetno rečeno, kontrolirao rad odvjetnika koji je izabran.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 07:12