Article_Top_970x250

Daruvarac dobio dijete i želi izaći iz zatvora, kazna mu je smanjena, a tužio je i svoju žrtvu

ne odustaje

Daruvarac dobio dijete i želi izaći iz zatvora, kazna mu je smanjena, a tužio je i svoju žrtvu

kol 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Budući da je u istražnom zatvoru proveo sedam mjeseci, a to mu se uračunava u izdržavanje kazne, i da mu je kazna smanjena za tri mjeseca, u zatvoru mora provesti ukupno tri godine i tri mjeseca, odnosno još dvije godine i tri mjeseca.

U srijedu će se navršiti godina dana od odlaska Darka Kovačevića Daruvarca na izdržavanje četverogodišnje zatvorske kazne zbog premlaćivanja bivše djevojke prije dvije godine.

Kaznu izdržava u kaznionici u Glini, a ona mu je već smanjena za tri mjeseca dok ga njegov odvjetnik Boris Radman pokušava osloboditi i prije isteka zatvorske kazne.

Budući da je u istražnom zatvoru proveo sedam mjeseci, a to mu se uračunava u izdržavanje kazne i da mu je kazna smanjena za tri mjeseca, u zatvoru mora provesti ukupno tri godine i tri mjeseca, odnosno još dvije godine i tri mjeseca.

Odvjetnik Radman za Slobodnu Dalmaciju potvrdio je kako je u ime Kovačevića pokrenuo niz postupaka za obnovu kaznenog postupka te podnio nekoliko tužbi i kaznenih prijava. Većina zahtjeva za obnovu kaznenog postupka za sada je odbijena, samo je jedan uvažen, dok se odluke Ustavnog i Vrhovnog suda na podnesene tužbe još uvijek čekaju.

Podnio je i kaznenu prijavu protiv svoje 20-godišnje žrtve zbog navodno lažnog svjedočenja i iskaza koji je dala na sudu. Tijekom sudskog postupka, ali i nakon izlaska iz istražnog zatvora, Kovačević je tvrdio da bivšoj djevojci nije glavom udarao u umivaonik i da je sve to bila njezina izmišljotina kako bi mu "napakirala".

Osim toga, Kovačević je preko svog odvjetnika podnio zahtjev za nepravu obnovu kaznenog postupka i smanjenje kazne jer je nakon odlaska u zatvor postao otac. Suprotno uobičajenoj praksi, Općinski sud u Zadru mu je 8. lipnja ove godine odbio zahtjev za smanjenje kazne zbog očinstva maloljetnog djeteta uz obrazloženje da je neosnovan. Ali nakon uložene žalbe Županijski sud mu je kaznu ipak smanjio za tri mjeseca.

Dnevnik.ba