StoryEditor
reakcije

Darko Mršić ogolio bošnjačku politiku: Čaršijski nesretnici za koje su mjesta u RS nastanjena Hrvatima terra incognita

Piše DESK  /  03.02.2022., 11:38h
Slovenski novinar Darko Mršić, inače porijeklom iz Teslića, komentirao je na društvenim mrežama posljednju rundu borbe bošnjačkih političkih predstavnika z "prava Hrvata u RS". Riječ je o reakciji sarajevske javnosti na govor predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragana Čovića u Narodnoj skupštini RS. Mršić, inače sjajan poznavatelj bh. političkih prilika, na precizan je način objasnio što stoji iza najnovije brige Sarajeva za Hrvate koji žive na području RS. Njegov status prenosimo u cijelosti.

Nakon Čovićeva obraćanja u Narodnoj skupštini RS, iz Sarajeva su se svojom srceparajućom empatijom javili "zaštitnici" Hrvata iz RS, koji su, by the way, kako bi to Zoky Balboa (predsjednik RH Zoran Milanović, op.a.) naglasio, uveli carine na donirani material iz Republike Hrvatske za obnovu, oni likovi koji su prvo odbacivali prijave, a kasnije i opstruirali istrage nestalog izbornog materijala pristiglog poštom za lokalne izbore 2018. godine.

Čaršijski nesretnici za koje su mjesta u RS nastanjena Hrvatima terra incognita, a koji bi potpaljivali vatru i parazitirali na položaju Hrvata u RS, ali dok njihov osjećaj za pravednost doseže i zadnje Potemkinovo selo u kako ono kažu 'manjem entitetu', nazivajući tako 50% teritorijalnu ustavotvornu komponentu BiH  u koju se navodno kunu, njihova empatija nestane kao mjehurić od sapuna (ne parfema) kad ga vjetar zanese iznad kakanjskih, travničkih, bugojanskih i ostalih sela širom FBiH iz kojih je nestalo 180.000 Hrvata. 

Ništa dobroga iz te kotline jednoumlja nije došlo za nas, počevši od Šaćirbegovićeve rezolucije VS UN 752 od 15.5.92. u UN-u, pa do dana današnjeg, kada bi zbog svojih sitnih političkih podvala uvalili to malo Hrvata iz RS prvo u nekakve sukobe s RS, a drugo, da se stvori animozitet između Hrvata s jedne i druge strane entitetskih granica. Hvala vam, al samo se nemojte vi brinuti za nas.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:37