StoryEditor

Danski izbornik utučen: Jedno je izgubiti bitku, ali izgubiti ovako...

Piše D  /  08.07.2021., 09:07h

Razočarenje i tuga, bolje se ne mogu opisati emocije Danaca koji su nakon odlične predstave protiv Engleske na kontroverzan način ipak izgubili (2-1) i ispali u polufinalu Europskog prvenstva. Pokušavali su objasniti sucu Dannyju Makkelieju da nije bilo penala, nekako ga nagovoriti da samoinicijativno ode pogledati snimku pada Raheema Sterlinga, ali uzalud, pišu 24sata.hr.

- U drugom smo poluvremenu trebali više držati loptu, jedna smo od najefikasnijih momčadi na turniru i igrali smo s puno intenziteta. Strašna je to momčad koja je sjajno igrala na Europskom prvenstvu, izrazito smo razočarani nakon ovakvog poraza. Bili smo tako blizu finala, a na kraju smo na ovakav način ostali bez njega - započeo je danski izbornik Kasper Hjulmand.

Kako objasniti svojim izabranicima penala nije bilo, a suci u VAR sobi predvođeni Polom van Boekelom su uz svu tehnologiju svijeta ipak odlučili da ne da je sigurno penal, već da ni glavni sudac ne zaslužuje drugu priliku da još jednom preispita svoju odluku u tako bitnoj situaciji koja odlučuje plasman u finale Eura. A izbornika Danske naljutila je i situacija u akciji iz koje je došlo do penala.

- Pet sekundi prije nego što je Sterling onuda protrčao rekao sam četvrtom sucu da je druga lopta u terenu. To je stvarno teško prihvatiti, Jedno je izgubiti bitku, ali izgubiti je ovako... Teško je, ovo je jako gorko za ispasti s turnira. Čovjek trči pored druge lopte i onda mu dosude penal kojeg nema - objasnio je Hjulmand, ali HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja istaknuo je kako sudac nije trebao napraviti ništa po pitanju druge lopte: 

- Lopta je bila u terenu, ali je mirovala i nije utjecala na igru ni igrače. Međutim, ljudi dragi ovdje ne postoji kontakt. Ako je sudac nasjeo na ovo, onda je apsolutno VAR soba morala reagirati, ovo je polufinale Eura i ovakve se stvari ne mogu suditi - objasnio je Strahonja.

Ali uzalud sva objašnjenja kad Danci više nisu na Europskom prvenstvu, a u finalu će se za trofej boriti domaćin Engleska i Italija.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:54