StoryEditor
LGBTIQ+

Danas u Sarajevu povorka ponosa pod sloganom "Obiteljsko okupljanje"

Piše desk  /  25.06.2022., 08:19h

Pod sloganom "Obiteljsko okupljanje", danas će u Sarajevu s početkom u 17 sati biti održana treća bh. povorka ponosa.

Okupljanje sudionika, kako su ranije najavili organizatori, bit će od 15 do 17 sati ispred Vječne vatre, a šetnja će biti upriličena od 17 do 18:30 sati. Program i govori su planirani od 18:30 do 20 sati.

Ruta kretanja povorke je Vječna vatra - Ulica Maršala Tito - Zmaja od Bosne - bina između Historijskog i Zemaljskog muzeja.

Shodno ovome, doći će do privremene izmjene prometa u centru Sarajeva. Promet će biti obustavljen na relaciji: Vječna Vatra - Titova - Zemaljski muzej.

Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo je poduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja spomenutog javnog skupa i reguliranja prometa, koji će biti u potpunosti ili djelomično obustavljen u vremenu od 12:00 do 21:00 sati, u ulicama, odnosno lokalitetima shodno rješenju nadležnog ministarstva.

Organizatori smatraju da cjelokupna društveno-ekonomska situacija, poskupljenja, nezaposlenost i krize s kojima se suočavamo svih ovih godina, pritisci, izražen PTSP i drugi psihički problemi, koji su isplovili kroz pandemiju i aktualne ratove, utječu na sve, pa tako i na LGBTIQ+ osobe. Svi problemi se najviše odražavaju kroz obitelj, zajednicu i međuljudske odnose.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 04:19