StoryEditor

Danas sjednica Povjerenstva za pripremu izbora Vijeća ministara BiH

Piše D  /  26.11.2019., 08:11h

Predsjedništvo BiH je na sjednici 19. studenoga donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Predsjedatelj Povjerenstva za pripremu izbora Vijeća ministara BiH Staša Košarac je prošli tjedan, kada je izabrano njeno rukovodstvu, kazao novinarima da bi Tegeltija trebao doći i obratiti se članovima Povjerenstva.

Kako je propisano u njenim nadležnostima, Povjerenstvo za pripremu izbora Vijeća ministara BiH razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH, dužni dostaviti kandidati imenovani na dužnost predsjedatelja i članova Vijeća ministara BiH.

To povjerenstvo, po potrebi, postavlja pitanja imenovanim kandidatima u vezi s dostavljenim informacijama i u pogledu njihove podobnosti za obavljanje dužnosti na koje su imenovani.

Na osnovu dostavljenih informacija i, kada je potrebno, nakon obavljenih razgovora s kandidatima, Povjerenstvo odlučuje o tome preporučuje li Domu potvrdu izbora kandidata. Preporuka Povjerenstva za pripremu izbora Vijeća ministara BiH nije obvezujuća za Dom, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:14