StoryEditor

Danas se očekuje snijeg u većem dijelu BiH

Piše D  /  19.01.2020., 10:01h

U drugoj polovici dana lokalno u Bosni slabije padavine. U večernjim satima na jugu razvedravanje.  Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje od 5 do 10 stupnjeva Celzijusa. Oblačno vrijeme obilježit će početak novog radnog tjedna. 

U ponedjeljak prije podne lokalno može padati slab snijeg. U Hercegovini se očekuje pretežito sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. 

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka većinom između -3 i 3. Na jugu zemlje jutaranja temperatura od 1 do 4, a najviša dnevna od 7 do 11 stupnjeva. 

U utorak u Bosni, nakon pretežno oblačnog jutra, postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini i jugozapadu Bosne sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2, na jugu zemlje do 3. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 7 do 11.

U srijedu se prognozira pretežito sunčano vrijeme. Po kotlinama u središnjim i istočnim područjima je izgledna magla. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2, na jugu zemlje do 3. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje od 8 do 12, prenosi Avaz. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:48