StoryEditor

Danas se nastavlja suđenje Smiljani Srnec: "U škrinji su se vidjela ljudska koljena..."

Piše D  /  26.11.2019., 10:11h

Svjedočenjem policajca Manuela Vugrinca iz Palovca danas je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec (45), optuženoj da je u ljeto 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić. Iz spisa je, prema odluci suda, izdvojen dio službenih zabilješki policije i DORH-a, piše Večernji.hr.

Policajac Vugrinec je 16. veljače, na dan pronalaska tijela, bio u kući u Novoj ulici 29. Poslao ga je OKC PU međimurske kojem je dojavljeno da je pronađeno tijelo u zamrzivaču. On i kolega u ulici su sreli ekipu Hitne pomoći i zajedno su otišli do kuće. U dvorištu ih su ih dočekali Smiljanina kći Katarina i njezin dečko David Balent. Pokazali su mu poluotvorenu škrinju. Kći Katarina je otvorila poklopac i ugledali su dio tijela.

- Vidjela su se samo koljena okrenuta prema gore - rekao je Vugrinec. Unutra su bile i PVC vrećice s povrćem. Liječnica je potvrdila da se radi o ljudskom tijelu. Vugrinec je pozvao sve ukućane da se okupe u kuhinji, gdje su bili Smiljana i njezin suprug Ivan Srnec. Škrinja je bila otvorena oko pet centimetara i prije dolaska ekipe za očevid Katarina ju je zatvorila. Ubrzo je tog 16. veljače stigla i ekipa za očevid, a Smiljani je pružena liječnička pomoć jer joj je pozlilo.

Preslušan je, uz ostalo, i telefonski poziv koji je Zavodu za hitnu medicinu uputila Nada Sabol, supruga Smiljanina ujaka Franje Sabola. 

 - Imamo jako stresnu situaciju u obitelji. Suprug je imao infarkt, ugrađeni su mu stentovi, i jako mu je loše. Molim vas, bojim se za njega - rekla je paničnim glasom. Franji je pozlilo nakon što je čuo da je pronađeno tijelo. Liječnica je potom nazvala policiju, piše Večernji.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:26