Article_Top_970x250

Danas se nastavlja suđenje premijeru Novaliću i drugima, svjedočit će Davor Pehar

afera respiratori

Danas se nastavlja suđenje premijeru Novaliću i drugima, svjedočit će Davor Pehar

tra 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz

U Sudu Bosne i Hercegovine danas se nastavlja suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i drugim optuženima u aferi "Respiratori", a svjedočit će direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar.

Suđenje je zakazano za 9:00 sati.

Pretpostavlja se da će Pehar govoriti o sastancima koji su prethodili spornoj nabavci 100 respiratora iz Kine, a koji su održavani u Vladi Federacije BiH.

Na prethodnom ročištu su o ponudama za respiratore svjedočile Novalićeva tajnica Bahra Džaka, specijalistica anesteziologije i reanimacije iz travničke bolnice Aida Čorbeg i stručna suradnica u Zavodu za javno zdravstvo FBiH Šejla Cilović-Lagarija.

Podsjetimo, u ovom predmetu se sudi premijeru Vlade FBiH Fadilu Novaliću, ministrici financija Jelki Milićević, suspendiranom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i direktoru firme "Srebrena malina" Fikretu Hodžiću zbog sumnjive nabavke respiratora iz Kine u vrijednosti od 10,5 milijuna KM, a koje je za potrebe Vlade FBiH kupila i uvezla Hodžićeva firma, prenosi Klix.

Dnevnik.ba