Article_Top_970x250

Danas prijevremeni izbori u Travniku i Foči

federacija bih

Danas prijevremeni izbori u Travniku i Foči

tra 11, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Prijevremeni izbori za načelnike općina Travnik i Foča (FBiH) bit će održani danas. Biračka mjesta otvorena su od 7.00 do 19.00 sati, priopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH.

Na glasačkom listiću za izbor načelnika Općine Travnik nalaze se dva kandidata uime dva ovjerena politička subjekta, dok se na glasačkom listiću za načelnika općine Foča (FBiH) nalaze četiri kandidata (dva neovisna kandidata i dva kandidata uime dva ovjerena politička subjekta).

Za potrebe održavanja prijevremenih izbora u Travniku je određeno 77 redovnih biračkih mjesta, formirana su tri mobilna tima i jedan poseban COVID-19 mobilni tim, dok su za održavanje prijevremenih izbora u Foči (FBiH) određena tri redovna biračka mjesta, formirana su dva mobilna tima i jedan poseban COVID-19 mobilni tim.

Pravo glasa na prijevremenim izborima za načelnika Općine Travnik, prema biračkom popisu zaključenom u ponoć na dan 22. ožujka ove  godine, ima 47.782 birača uključujući 214 birača registriranih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju osobno na biračkom mjestu u Travniku  i 746 birača registriranih da glasaju putem pošte.

Pravo glasa na prijevremenim izborima za načelnika Općine Foča (FBiH), prema zaključenom biračkom popisu u ponoć na dan 22. ožujka ove godine, ima 1.605 birača uključujući 31 birača registriranih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju osobno na biračkom mjestu u Foči (FBiH)  i 13 birača registriranih da glasaju putem pošte.

Za promatranje prijevremenih izbora u Travniku i Foči (FBiH) Središnje izborno povjerenstvo BiH je akreditiralo 122 promatrača udruga građana, dok je za akreditiranje promatrača političkih subjekata za promatranje rada biračkih odbora i općinske izborne komisije nadležno općinsko izborno povjerenstvo. Središnje izborno povjerenstvo BiH je akreditiralo i jednog promatrača u ime političkog subjekta za promatranje rada Glavnog centra za brojanje i rada Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

SIP BiH je na sjednici 2. veljače ove godine donio odluke o održavanju prijevremenih izbora za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH).   

Hrvatske stranke i birači bojkotiraju izbore u Travniku.

Dnevnik.ba            

Tagovi: