StoryEditor

Danas na dionici Mostar - Široki Brijeg izmjene u odvijanju prometa

Piše D  /  08.05.2018., 08:05h

Uz povoljne vremenske prilike pojačava se broj motociklista i biciklista u prometu, pa vozače pozivamo na dodatni oprez, prenosi Avaz.ba

Zbog izvođenja sanacionih radova, jednom prometnom trakom vozi se na mostu preko rijeke Save u Orašju, kao i na dionicama M-14 Srbljani - Bosanska Otoka i M-16.2 Bugojno - Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Dražev Dolac.

Jednom trakom prometuje se i na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka - Crna Rijeka, Banja Luka - Turbe i Lopare - Čelić zbog aktivnih klizišta.

Radovi na redovnom održavanju izvode se na magistralnom putu M-17 Konjic - Jablanica u tunelu Lendava, zbog čega je tijekom dana moguće sporije prometovanje na ovoj dionici.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever - Lepenica zbog sanacije klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno prometovanje.

Danas od 17.45 sati održava se mini maraton na relaciji Mostar - Široki Brijeg. Na navedenoj dionici promet će se usporeno do prolaska sudionika utrke.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:54