StoryEditor

Danas komemoracija u povodu smrti Milana Bandića

Piše D  /  02.03.2021., 08:03h

Uzagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu u 11 sati održava se komemoracija za Milana Bandića. Komemorativnom skupu, pored obitelji i suradnika te predstavnika Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, prisustvovat će i predstavnici političkog i društvenog života, prijatelji, kolege i znalci, prenosi Večernji.hr.

Na početku komemoracije Zagrebačka filharmonija će izvesti Adagio for Strings Sameula Barbera.

Oproštajne govore o iznenadno preminulom gradonačelniku gospodinu Milanu Bandiću održat će Ratko Maričić, dugogodišnji prijatelj gradonačelnika, Nina Obuljen Koržinek, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica kulture i Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba.

Nakon toga uslijedit će glazbeni broj Zagreb, tak imam te rad te kratki video o životu i djelu gradonačelnika Bandića. Voditelj programa je Dražen Siriščević, a komemoracija će se održati uz izravan prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji. Prijenos tijeka komemoracije moći će se pratiti i na video zidu na otvorenom pored HNK.

Iz Gradske uprave građanima je poslan apel da se pridržavaju epidemioloških mjera. Njegovo posljednje počivalište, podsjetimo, nalazi se u blizini Aleje velikana, uz Arkade, a u ponedjeljak su bageri iskopavali grobnicu.

Sam sprovod koji će biti u srijedu, zbog epidemioloških mjera, ograničen je na 25 ljudi, no teško je očekivati, govore gradski predstavnici, da velik broj Zagrepčana ipak neće doći i oprostiti se s gradonačelnikom.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:46