StoryEditor
protiv covid potvrda

Danas je veliki prosvjed u Zagrebu, autobusi dolaze iz cijele Hrvatske

Piše desk  /  20.11.2021., 12:43h
Danas se u Zagrebu organizira prosvjed protiv covid-potvrda i epidemioloških mjera. Prosvjednici će se okupiti u 15 sati na dva mjesta u središtu Zagreba.

Prvo mjesto okupljanja je Trg Francuske Republike, a drugo Trg žrtava fašizma. S tog mjesta će te dvije kolone krenuti prema Trgu Bana Jelačića, koji je središnje mjesto prosvjeda.

Organizator je građanska udruga Inicijativa prava i slobode, a prosvjed podržava i udruga Vigilare. Iz zagrebačke policije kažu da prosvjed nije prijavljen, ali da znaju za njega. 

Policija je uvijek na masovnim okupljanjima kako bi osigurala javni red, kažu iz policije.

Protivnici mjera iz Splita i okolice su na prosvjed u Zagreb krenuli s osam autobusa. Među njima je i predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić. 

Iz Šibenika stižu četiri autobusa, a iz Zadra njih pet, objavili su iz Inicijative prava i slobode. Iz Osijeka kreću 4 autobusa, kao i iz Rijeke. Dva kreću iz Vinkovaca, a iz Požege i Nove Gradiške i Dubrovnika po jedan autobus.

Čelnik Vigilarea Vice Batarelo tvrdi da bi na prosvjed trebalo stići oko 100 autobusa. Vođa prosvjeda na Trgu svetog Marka Andrija Klarić je prije dva dana najavio veliki prosvjed u subotu. 

"Ono što će se dogoditi u subotu, ne sjećam se kad se dogodilo u Hrvatskoj", rekao je pa dobio aplauz. "Broj ljudi koji su najavili dolazak, broj autobusa, broj onih koji su pitali, tražili - je nevjerojatan. I to je ono što smo čekali, čekali smo da se cijela Hrvatska probudi", dodao je.

Prosvjednici protiv covid-potvrda već danima prosvjeduju u Zagrebu, Splitu, Zadru, Šibeniku, Osijeku...

U Zagrebu prosvjeduju na Trgu svetog Marka, gdje ih se uglavnom okupi nekoliko stotina. Prosvjednici traže ukidanje covid-potvrda i donošenje zakona kojim bi se zabranilo uvođenje covid-potvrda na cijelom području Hrvatske.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 02:41