StoryEditor
gradačac

Danas će biti sprovod ubijene Nizame. Nakon toga najavljeni prosvjedi po BiH

Piše desk  /  14.08.2023., 10:42h

Danas će biti pokopana Nizama Hećimović, žena koja je brutalno pretučena, a zatim i ubijena u petak ujutro u Gradačcu.

Prije ukopa ispred džamije u mjestu Mionica bit će joj održana dženaza.

Prosvjedi diljem BiH

U Sarajevu, Mostaru i Zenici će danas biti održani prosvjedi zbog trostrukog ubojstva u Gradačcu. Ono na što žele ukazati su problem nasilja nad ženama u Bosni i Hercegovini i propusti koji su doveli do još jednog femicida.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je osobno pozvala na prosvjed u Sarajevu s ciljem ukazivanja na nasilje oko nas, posebno nad ženama. Također je ukazala i na to da se ne smije dozvoliti da sustav zakaže, kao što je to bio slučaj u Gradačcu.

Mirna šetnja će početi u 18 sati ispred katedrale, a građani će se kretati do Aria centra. U isto vrijeme će početi i prosvjedi u Mostaru "Zaustavimo femicid" koji će biti održani na Španskom trgu. Organizatori ovih prosvjeda naveli su kako je njihov zahtjev uvođenje pravne definicije femicida te uvrštavanje te kategorije ubojstva u kaznena djela.

Podsjetimo, u petak ujutro regiju je šokiralo ubojstvo žene koje je ubojica Nermin Sulejmanović prenosio uživo na Instagramu. Ubio je još dvije osobe te ranio tri osobe. Pred policijom je na kraju počinio samoubojstvo.

Policajci otkrili monstrumu gdje se žena skrivala?

Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona u suradnji s Kantonalnim tužiteljstvom u Tuzli trenutno provodi istragu protiv više osoba koje se mogu dovesti u bilo kakvu vezu s ubojicom Nerminom Sulejmanovićem iz Gradačca. Kako doznaje Klix.ba, zbog moguće povezanosti s njime, pod istragom MUP-a TK se trenutno nalazi i određeni broj policijskih službenika. U pitanju je, kako otkriva izvor, više osoba.

"Istraga se provodi protiv svih pripadnika policijskih snaga iz Tuzlanskog kantona, kako bi se utvrdilo postoji li veza između njihovog ponašanja i djelovanja i svega onoga što se dogodilo u Gradačcu", kazao je izvor.

Istraga koja se trenutno provodi trebala bi otkriti i tko je ubojici iz Gradačca otkrio lokaciju na kojoj se nalazila njegova nevjenčana supruga. Određene indicije postoje da je u pitanju osoba iz policije, međutim, sa sigurnošću se ne može tvrditi dok istraga ne bude završena.

Teta ubijene Zijada Vuković Pamuković potvrdila je ranije da se Nizama Hećimović kod nje s djetetom skrivala sedam dana. "Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gdje se krije", rekla je žena. Tvrdi kako je samo policija znala za mjesto na kojem se Nizama skrivala.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:25