StoryEditor

Danas će biti proglašeno stanje nesreće u FBiH?

Piše D  /  12.11.2020., 02:11h

‘‘Razmatramo zahtjev Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Federacije BiH, koji je stigao prije dva dana, o proglašenju stanja nesreće u cijeloj Federaciji. Imamo situaciju da je samo ovo stanje proglašeno u Zapadnohercegovačkoj županiji, dok u ostalih 9 to nije slučaj‘‘, potvrdio je za N1 v.d. direktora Federalne uprave Civilne zaštite Mustafa Kadribegović.

Ovo je treći zahtjev koji stiže iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH u posljednjih dva mjeseca, ali stanje nije proglašeno jer je „odgođeno do daljnjeg s obzirom na to da u većini županija nije proglašeno stanje nesreće. Od svih županija zatražena je cjelovita analiza o stanju u zdravstvu i epidemiološkoj situaciji.

‘‘Ako donesemo prijedlog o proglašenju stanja nesreće u cijeloj Federaciji BiH, upućujemo ga Vladi Federacije BiH i ona donosi konačnu odluku. Tada upravljanje stanjem krize preuzima Federalni stožer Civilne zaštite‘‘, pojasnio je Kadribegović za N1.

Stanje nesreće smo u cijeloj Federaciji već jednom imali u ovoj korona krizi, od 16. ožujka do 31. svibnja ove godine.  Današnja odluka bit će priopćena na platou ispred Federalne uprave Civilne zaštite, a Kadribegović podsjeća da se poštuju sve higijensko-epidemiološke mjere, što znači da na tom otvorenom prostoru ne smije biti okupljeno više od 30 osoba, prenosi N1.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 11:53