StoryEditor

​DAN ŽALOSTI: Danas sprovod tragično stradalih djevojaka u prometnoj nesreći

Piše D  /  03.07.2018., 03:07h

Sprovod će se najprije obaviti najmlađoj Nađi, u 13 sati, na groblju Kahrimani – Zovik.

Ajli i Lejli će se sprovod obaviti istog dana, u 17 sati, na groblju Vrbanja – Tarčin.

Iz Općine Hadžići za Faktor je ranije potvrđeno da će na dan pokopa općinski načelnik Hamdo Ejubović, koji je posjetio obitelji stradalih, proglasiti Dan žalosti na području cijele općine. Zastave će biti spuštene na pola koplja na zgradi Općine Hadžići, javnim poduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina, a na javnim mjestima je zabranjeno održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati glazba u ugostiteljskim objektima.

Povodom ove tragedije oglasili su se i učenici i uposlenici JU Srednjoškolski centar Hadžići, gdje su Lejla i Nađa pohađale prvi razred.

– I opet … Velika tuga za našu školu. Kada nam odlazi neko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što slijedi poslije. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Bole suze, bole uspomene, bole ćutanja. Boli što znamo da nikada više nećemo biti zajedno, što ih nećemo više vidjeti. Boli to što nećemo čuti njihov smijeh, ni dijeliti njihove radosti. Boli prekinuta mladost… objavljeno je na web-stranici ove škole.

Ova tragična nesreća dogodila se u petak na autoputu A1 Sarajevo – Zenica, u smjeru Vogošćanske petlje u mjestu Butile, kada je automobil BMW X5, kojim je upravljao 20-godišnji Almir Ejubović, pri enormnoj brzini udario u zaštitnu metalnu ogradu i metalni stup pored ceste.

Uslijed siline udara, na mjestu nesreće poginule su Nađa i Ajla, dok je Lejla oko sat kasnije preminula u sarajevskom Kliničkom centru.

Njena sestra Ajla Oruč također je zadobila teške i za život opasne ozljede i smještena je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju KCUS-a, gdje joj se liječnici i dalje bore za život.

Teške ozljede zadobio je i vozač BMW-a, koji je zadobio prijelome pršljena lumbalnog dijela kralježnice i nosne kosti, te je zadržan u Općoj bolnici na liječenju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:03