StoryEditor

DAN SUPERDERBIJA Talijanski, njemački i španjolski okršaji za sladokusce

Piše D  /  06.04.2019., 03:04h

Da sad ne ističemo manje bitne derbije iz bugarske ili bosanskohercegovačke lige, ističemo tri superderbija iz liga petice.

Bayern Munchen – Borussia Dortmund, 18.30 sati

Spektakl na Allianz Areni dolazi u trenutku kada Borussia bježi dva boda “vječnom prvaku”. Bayern našeg Nike Kovača nalazi se u delikatnoj situaciji, jer je naslov izgubljen ako Borussia pobijedi, a niti remi nije nešto naročito. Bayernu treba pobjeda u “Der Klassikeru”. Realno, Dortmund je jedina momčad koja ima dovoljno “municije” za potući se s nešto slabijim Bayernom. Marco Reus, Jadon Sancho, Pulišić, Alcacer, te betonska obrana u sastavu Akanji, Diallo i Zagadou, svakome mogu nauditi. Šteta da nema Alcacera i Pulišića zbog ozljeda, no tu je dobri stari Gotze, ali i Witsel koji drži vezu.

Kod Bayerna nedostaje samo Neuer, a ostali su zdravi. Ima tu starih aduta kao Robben i Ribery, zatim vrhunskih igrača kao Alaba, Gnabry, Lewandowski, ali i dobrih veznjaka kao Alcantara, Martinez, te Coman. Bayern je uvijek Bayern i bit će zanimljivo.

Juventus – Milan, 18 sati

Najveći talijanski derbi igra se na Allianz stadionu u Torinu. Isto ime koje nosi stadion Bayerna puka je koincidencija.

Radi se o dva najveća talijanska kluba bez sumnje. U talijanskim okvirima Juventus je veći, ali u europskim, to je Milan.

Iako je Milan uspavani gigant već sedam-osam godina, njihovih sedam naslova prvaka Europe imaju itekakvu težinu. S druge strane, Juventus je vladar Italije već godinama, a predstavlja i ozbiljnu silu u Europi. Nažalost, nemaju sreće u finalima, pa su tako gubili 2015. od Barce, a 2017. od Reala. Iako ova utakmica nema neke rezultatske težine za Juve, iznimno je bitna za Milan. Rossoneri se žele nakon nekoliko godina vratiti u Ligu prvaka i zasada drže to mjesto.

Šteta da su ozljede osakatile Juve, pa tako neće biti Ronalda i Dybale, a kod strane Milana nedostaju Donnarumma i veliki talent Paqueta.

Barcelona – Atletico Madrid, 20.45

Prve dvije ekipe La Lige dijeli osam bodova i Atleticu igra samo pobjeda. Jasno, čak i u slučaju pobjede Barcelona je još daleko, ali ipak to ostavlja nadu. Isto tako, Atletico želi zadržati prednost ispred trećeg Reala. Kod Barcelone nedostaje Dembele od važnijih igrača, ali kod Atletica nedostaje skoro cijeli napad. Nema Diega Coste, Morate i Lemara, pa možda zaigra i Nikola Kalinić, prenosi Direktno.hr.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 08:19