StoryEditor
grad heroj

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježen polaganjem vijenaca u Vukovaru

Piše hina  /  05.08.2022., 12:27h

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Vukovarsko- srijemske županije i Grada Vukovara.

U ime Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio i svijeću upalio predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, a u ime Grada Vukovara zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

"Vojno-redarstvena operacija Oluja operacija je svih operacija i majka svih bitaka kojom je oslobođena jedna petina naše domovine te srušen mit o velikosprskoj agresiji i tzv. SAO Krajini. Pokazali smo snagu i moć hrvatske vojske kojima su se stekli uvjeti za povratak stanovništva na bivše okupirano područje i mirnu reintegraciju ovog dijela zemlje", rekao je predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković.

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac podsjetio je kako se u Hrvatskoj još uvijek traži velik broj nestalih osoba, od kojih više od 300 na području Vukovara te je pozvao građane koji imaju informacije o nestalima da ih kažu i na taj način pomognu obiteljima nestalih da doznaju istinu o svojim najmilijima.

Dnevnik.ba

17. lipanj 2024 08:47