StoryEditor

Dan Oružanih snaga BiH obilježen u Zagrebu

Piše D  /  06.12.2018., 03:12h

U organizaciji Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Zagrebu, 5. prosinca 2018. godine, svečanim prijemom obilježen je Dan Oružanih snaga BiH. Domaćini prijema bili su Renata Paškalj, veleposlanica BiH u Republici Hrvatskoj i brigadir Siniša Ostojić, vojni izaslanik BiH u Hrvatskoj, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prijem su prisustvom uveličali visoki državni dužnosnici - potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, predstavnici Ureda predsjednice i Vlade Hrvatske, Ministarstva obrane i Oružanih snaga Hrvatske, diplomatski i vojnodiplomatski kor u Hrvatskoj, predstavnici Grada Zagreba, vjerskih zajednica u Hrvatskoj, te polaznici vojnog obrazovanja i usavršavanja iz BiH, navode iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U obraćanju veleposlanica Paškalj je pozdravila goste te prenijela pozdrave ministrice obrane Marine Pendeš. Posebno je izrazila zahvalnost na spremnosti NATO-a da prihvati prvi Godišnji nacionalni program BiH kao korak dalje na putu zemlje ka euroatlantskim integracijama. Veleposlanica se zahvalila institucijama Republike Hrvatske za podršku i pomoć BiH na njenom europskom putu, a izdvojila je suradnju ministarstava obrane i Oružanih snaga Hrvatske i BiH kao iznimno uspješnu.

Brigadir Ostojić je predstavio 13-godišnji period izgradnje Oružanih snaga i sustava obrane BiH. Naglasio je da su Oružane snage BiH privržene izvršenju svoje zakonom dodijeljene misije i svih postavljenih zadataka, dugoročnom partnerstvu, te razvoju bilateralne vojne suradnje, zaključuju iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 06:21