StoryEditor
posavina

Dan kruha obilježen u Odžaku

Piše Matias Zečević  /  06.10.2022., 13:35h

Osim kolača i jesenskih motiva, ovi vrijedni školarci su izložili i tradicionalne predmete koji se više ne koriste

Učenici nižih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Odžaku danas su ispred škole obilježili Dane kruha. Zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima ovi marljivi učenici izložili su proizvode koje su pripravljali, kao i jesenske plodove i svoje umjetničke radove.

„Od početka školske godine krenuli smo s pripremom. Posljednjih deset dana je baš bilo udarno. Jučer i prekjučer vršila se priprema kolača i pakiranje, a učenički radovi izrađuju se od početka godine“, rekla je učiteljica Emira Serdar.

Učenica petog razreda, Tea Tomašević, ponosno nam je pokazala što su ona i njeni školski prijatelji izložili u centru grada. Za ove bogate štandove kaže kako su osim učenika i učitelji zaslužni i njihovi roditelji.

image

Dan kruha u Odžaku

M. ZEčEVIć - Dnevnik.ba

„Pravili smo kiflice, radili razne radove, kolače, zimnice i još puno toga smo radili s našom učiteljicom. Pomagali su nam i naši roditelji“, kazala je Tea.

Učiteljica Emira ne krije zadovoljstvo velikim odazivom građana.

„Prezadovoljni smo odazivom građana. Nismo očekivali da ćemo uspjeti prodati sve kolače, no već dosta prije podne sve je prodano.“, zaključila je učiteljica razredne nastave Serdar.

Tea se također raduje da su sugrađani podržali ovu njihovu akciju, jer se njihov trud isplatio.

„Novac koji smo danas zaradili utrošit ćemo za potrebe škole, ali i za izlet.“, dodala je Tea Tomašević, učenica petog razreda.

Osim kolača i jesenskih motiva, ovi vrijedni školarci su izložili i tradicionalne predmete koji se više ne koriste. Tako su oni najmanji imali priliku vidjeti kolijevku u kojoj su nekada spavala novorođenčad, glačalo, mlin za kavu i još mnogo toga.

image

Dan kruha u Odžaku

M. ZEčEVIć - Dnevnik.ba

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:01