Article_Top_970x250

​Damir Nikšić izbačen iz SDP-a BiH

sarajevo

​Damir Nikšić izbačen iz SDP-a BiH

ožu 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Damir Nikšić isključen je iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, odlučeno je danas na sjednici Glavnog odbora SDP-a u Sarajevu.

Informaciju od isključenju na svom Facebook profilu potvrdio je sam Nikšić.

''Upravo je donesena odluka da sam isključen iz SDP-a. 68 ZA, 4 PROTIV i 6 SUZDRŽANIH'', napisao je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Nikšić je početkom veljače ušao na sjednicu Glavnog odbora SDP BiH, gdje je uzvikivao "izdajice" - zbog čega je udaljen iz zgrade. On nije član Glavnog odbora SDP-a, te nije trebao biti prisutan u zgradi, ali je ipak došao i poručio da "SDP ne smije sa SDA".

Nikšić nakon isključenja iz SDP-a: Oni ne žele da im se bilo tko miješa u posao

Damir Nikšić poručio je danas da je ''SDP shvaćao kao društveno dobro'', komentirajući odluku Glavnog odbora da ga isključi iz članstva partije.

On je dodao da ''oni ne žele da im se bilo tko miješa u posao''.

''Ja socijaldemokratiju shvatam kao društveno-korisnu ideju, a SDP sam shvatao kao društveno dobro, kao partiju koja pripada svima nama. Ovi koji su je privatizirali i pretvorili u firmu ne dijele takvu viziju te partije. Oni ne žele da im se bilo ko miješa u posao. Isti sam ti.

Stoga s radošću prihvatam odluku kojom me oslobađaju svog autoriteta koji, doduše, nikada nisam ni priznavao za autoritet. Ja nisam pristupio SDP-u zato što podržavam njegovo predsjedništvo i mnoge članove Glavnog odvora, već upravo suprotno - radi toga što sam bio uvjerenja da se ova partija mora reformisati počevši od samog vrha.

Svojim partijskim drugaricama i drugovima želim puno sreće u tom procesu. Nadam se da sam uspio barem načeti, ako ne i začeti neke stvari i pozitivne promjene na putu ka oslobođenju ovdašnje socijaldemokratije od "trećeputaša" liberalne elite po uzoru na promjene koje su aktuelne u najvećim strankama lijevog centra u Americi i Engleskoj'', poručio je on obraćajući se javnosti putem službene Facebook stranice.

Dnevnik.ba