StoryEditor

Damir Nikšić: BiH je zemlja mogućnosti - sve može

Piše D  /  11.06.2020., 07:06h

Govoreći o brojnim gafovima bosanskohercegovačkih političara u doma pandemije koronavirusa, u svom gostovanju na N1 televiziji, Nikšić je kroz smijeh rekao da ‘‘nas nastoje zabaviti i napraviti neke sadržaje od života koji su učmali‘‘.

‘‘Ovo je zemlja mogućnosti, sve može‘‘, poručio je on i nastavio:

‘‘To je jedna globalna pojava, vidimo Trumpa. Toliko gafova, izvala, ljudi više ne znaju kako da ga ismijavaju jer je u suštini to sve smiješno. Kontekst je takav da nemaš točke usporedbe. I okvir je jednako kičast i smiješan kao sama slika, sam sadržaj. I radi toga možda mi satiričari ulazimo u politiku jer vidimo da su oni napravili pozornicu za jedno dobro zezanje‘‘, kazao je gost Pressinga.

Je li došlo vrijeme za satiričara u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine?

‘‘To bi moglo biti kada bi se promijenio izborni zakon‘‘, rekao je uz konstataciju da bi u slučaju jedinstvene liste na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine on imao mnogo veće šanse za uspjeh.

Komentirajući afere i krize na domaćoj političkoj sceni, Nikšić je rekao da se sve brzo zaboravlja.

‘‘Za dva dana, tri dana sve zaboravimo, sve to brzo ide s medijima, svakog čuda je za tri dana dosta. Protočni bojler u kojem je jedna, ista kaša. Taj princip je nekako uhodan, manirizam koji proizilazi iz takvog okruženja‘‘, ispričao je Nikšić.

Potom je komentirao afere pojedinačno: od ‘‘afere respiratori‘‘ do ‘‘Dodikovog prisluškivanja oporbe‘‘.

‘‘Država je k‘o konobar, dobar konobar, sve je na stolu, sve čisto. A njega ne primijetiš. K‘o da ga nema. I naravno da ćeš onda ostaviti neki bakšiš, neće ti biti žao platiti poreze, doprinose kad bi bili takvi‘‘, rekao je, između ostalog, on u sinoćnjem Pressingu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:09