StoryEditor

Dalipagić: Radovi na izgradnji mosta na Savi kod Svilaja bit će završeni do kraja godine

Piše D  /  24.11.2019., 12:11h

Saša Dalipagić, zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, istaknuo je da je završetak izgradnje planiran za kraj ove godine, piše HMS.

“Okončanje izgradnje mosta je planirano za kraj 2019. godine. Završeni su radovi na asfaltiranju nizvodnog mosta, dok asfaltiranje uzvodnog mosta očekujemo polovinom 12. mjeseca. Nakon asfaltiranja slijede radovi na montaži rasvjete, odvodnje, itd. Okončanjem radova na mostu bit će potrebno provesti i postupak tehničkog prijema mosta kako bi dobili uporabnu dozvolu za most. Okončanjem navedenih aktivnosti Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine bi u potpunosti izvršilo svoj dio zadatka preuzet međudržavnim sporazumom s Republikom Hrvatskom. Međutim, da bi most bio pušten u uporabu potrebno je izgraditi međunarodni granični prijelaz na strani Bosne i Hercegovine i zaključiti Sporazum o graničnom prijelazu s Republikom Hrvatskom, što je u nadležnosti drugih institucija u Bosni i Hercegovini, Uprave za neizravno oporezivanje i Ministarstva sigurnosti”, rekao je Dalipagić.

Radi se o projektu vrijednom 53,8 milijuna KM s PDV-om, a koji su financirali Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska u omjeru po 50%. Dužina mosta je 660 metara, širina 29 metara. Izvođač radova je Hering d.d. Široki Brijeg, dok su nadzorna tijela „IG“ d.o.o. Banja Luka i „COG“d.o.o. Zagreb.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 22:05