StoryEditor

Dalić: Želimo napraviti nešto veliko na Europskom prvenstvu

Piše D  /  19.11.2018., 08:11h

Hrvatska nogometna reprezentacija obilježila je 2018. godinu. Jer o plasmanu u finale svjetskog prvenstva početkom lipnja vjerovali su rijetki. Naravno, među njima bio je i izbornik Zlatko Dalić, koji je hrabro podmetnuo leđa i samo 24 sata uoči ključne utakmice u Ukrajini preuzeo reprezentaciju te je preko dodatnih kvalifikacija odveo na SP u Rusiju i doveo do finala i svjetskog srebra.

No, kako to obično biva, već u noći nakon finala počela su nagađanja ostaje li Dalić na klupi ili ne, odnosno hoće li izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza ukoriti one koji su tražili Dalićevu smjenu.

Nakon što je s predsjednikom HNS-a Šukerom dogovorio nastavak suradnje, s mnogih su bogatih adresa počele stizati milijunske ponude, ali Dalić ih je hladno odbijao jer doček od pola milijuna ljudi njemu više znači nego nekoliko milijuna na računu. Za njih će ionako imati vremena kroz godinu, dvije ili tri, kada ispuni svoju misiju s reprezentacijom.

I onda su u rujnu opet počeli ljuljati njegov brod. Doduše, tu je problem bio objektivne prirode, jer dio igrače je otišao iz reprezentacije, neki su bili ozlijeđeni, a neki van natjecateljske forme. I onda su Dalićevi igrači u Elcheu doživjeli najteži poraz u povijesti reprezentativnog nogometa, nakon čega su i neki komentatori tvrdili kako Dalić žali što je ostao uz reprezentaciju.

Ali Dalić nije odgovarao na te komentare, već je naglašavao kako s reprezentacijom ima misiju, odnosno želi na Euru 2020. napraviti veliki rezultat.

‘Imali smo sve na dlanu, pobjedu na Wembelyu... Tužni smo, nije lako igračima. Ovo je bila naša zadnja utakmica u sezoni no moraju biti ponosni, igrači moraju dići glavu. Pobijedili smo Španjolsku u posljednjim trenucima, sada smo pak izgubili na kraju, to je nogomet. Mi smo mala zemlja moramo biti ponosni na sebe, nemamo uvjete, a ostvarili smo sjajne rezultate ove godine‘, istaknuo je.

Dalić najavljuje novi pohod Hrvatske, ovaj put na europski tron.

‘Najveća meta i cilj nam je Europsko prvenstvo, sigurno možemo ponoviti uspjeh sa Svjetskog prvenstva. Ovo je sada bio veliki temelj za budućnost. U Ligi nacija su igrali mladi igrači, stvorili smo sinergiju s navijačima, to nam je dugo nedostajalo, oni će nas sada prati diljem svijeta. Nastavljamo dalje. Želimo ponoviti nešto slično na Europskom prvenstvu. Zato nam je poslužilo ovo natjecanje‘, objasnio je Dalić a onda jasno i glasno poručio šti misli o svom ostanku na klupi reprezentacije.

‘Kao trener imam uvijek visoke ambicije. Želim novi veliki rezultat s reprezentacijom‘, naglasio je.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:59