StoryEditor

Dalić u Kataru bez ‘Talijana‘? Moguć je scenarij da Vatreni idu u karantenu

Piše D  /  09.03.2020., 10:03h

"Svi putnici koji u Katar slijeću iz Italije ili su u zadnja dva tjedna boravili u Italiji moraju ići u karantenu 14 dana, neovisno o tome koje im je zanimanje. Tu nema iznimke ni za koga, pa ni za sportaše.

Budući da je jasno da nogometni profesionalci ne mogu u izolaciju čak i da žele - jer za to bi trebali u Dohu doći već ovog ponedjeljka, 9. ožujka, ili samo dan-dva kasnije, da bi prošli kroz karantenu i mogli igrati 26. ožujka - o tome je suludo i razgovarati. Prije svega, zato što su u klubovima koji ih ne bi pustili tako dugo, a i sportaši neće prekinuti redovne treninge na dva tjedna", rekli su.

Pitanje je dakle što će biti s turnirom. Hoće li Katarani ipak napraviti iznimku i dopustiti nogometašima Hrvatske, Portugala, Belgije i Švicarske iz Serie Aulazak u Dohu bez karantene, a među njima je i najveća zvijezda turnira Cristiano Ronaldo - ili će ostati čvrsti da nema prolaza ni za koga tko je bio u Italiji te će se nacionalne vrste morati odreći njihovih usluga?, pišu Sportske novosti.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u ponedjeljak će, bude li prema planu, objaviti popis s našim “Talijanima”, no ne bi začudilo da ponudi i alternativne igrače kojima će ići pretpozivi jer je ozbiljna vjerojatnost da će u Katar morati bez njih. Dosad je zvao Rebića, Brozovića, Pašalića i Badelja i Roga, no sada je stanje upitno.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 13:36