StoryEditor

Dalić sve sretniji: Povratak Vrsaljka, eksplozije Rebića i Pašalića...

Piše D  /  20.02.2020., 12:02h

I dok je teško reći tko je važniji za momčad, nekako nam se čini da je operacija i dugotrajni oporavak Šime Vrsaljka bio najprimjetniji izostanak u redovima Vatrenih, jer na njegovom boku jednostavno nemamo pravu alternativu, Dalićevi pokušaji s Jedvajem i drugima tek su djelomično uspjeli. A Zadranin je blistavim izdanjem protiv europskog prvaka Liverpoola pokazao da se vratio i da je već sad sjajan gotovo kao i prije ozljede.

Podijeljena su mišljenja i o važnosti Ante Rebića, no onakva snaga i probojnost kakvu je pokazivao na SP-u u Rusiji, i kakvu na oduševljenje navijača Milana u zadnjih mjesec dana pokazuje u dresu novog kluba, veliki su plus za bilo koju momčad, nešto što nam vraća duh Olića i Mandžukića, borba do zadnje kapi znoja.

Ivan Rakitić nema sjajnu sezonu, no može se reći da su se u veznom redu u međuvremenu iskristalizirala barem dvojica odličnih igrača, Nikola Vlašić i Mario Pašalić, što Raketin lagani pad forme i minutaže vjerojatno čini najbezbolnijim problemom Zlatka Dalića.

Loša je vijest i ozljeda mladog Dinamova stopera Dina Perića, koji je ozbiljno zakucao na vrata nacionalne vrste, pa će se za dvije pozicije u obrani, kako stvari stoje, natjecati samo trojica - Lovren, Vida i Ćaleta-Car. Tu je i Borna Barišić.

U napadu imamo Kramarića i Petkovića, koji je već dokazana vrijednost i napadač kakvog dugo nismo imali, ali tu je i Osijekov Mirko Marić, koji je ove sezone u HNL-u zabio 16 golova. Ivan Perišić je u Bayernu u solidnom izdanju, Mateo Kovačić igra jako puno u Chelseaju pod vodstvom Franka Lamparda, koji ga voli i potiče njegov razvoj,  tu je Josip Brekalo kao ofenzivna alternativa, Livaković na vratima također je u dobrom stanju, o kapetanu Intera Marcelu Brozoviću i kapetanu Vatrenih Luki Modriću, usprkos godinama i dalje ključnom igraču Hrvatske, nećemo trošiti riječi, je oni su uvijek pouzdani u reprezentaciji... Sve u svemu, kockice se, čini se, sve bolje slažu i Dalić će imati dosta opcija za sastavljanje momčadi, piše HRT.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 09:30