StoryEditor

Dalić progovorio o odnosu s Rakitićem, dotakao se i Ćalete-Cara i Nikole Kalinića

Piše D  /  11.09.2019., 09:09h

Hrvatska nogometna reprezentacija u posljednjem kvalifikacijskom mini-ciklusu, protiv Slovačke i Azerbajdžana uzela je planirana četiri boda. Naravno, nakon pobjede u Trnavi kod Slovaka, malo tko je očekivao da će ogled u Bakuu završiti bez pobjednika 1:1, tim prije što je Hrvatska samo tri dana ranije izgledala kao momčad sa svjetskog prvenstva.

Ipak, da je nogomet kompleksan, te da puno faktora može utjecati na rezultat, svjedočili smo masu puta.

A po povratku iz Azerbajdžana, u intervjuu za Večernji list, potvrdio je to i izbornik Dalić.

‘U te dvije utakmice odigrali smo sjajnih dva sata, sjajnih! Ali nakon toga ne smijemo si dopustiti takav pad. Da je ostalo 1:0, bilo bi O.K., a kad primiš gol, onda kao ništa ne valja. Ja neću na to tako gledati. Malo sam razočaran što se uvukla nervoza među igrače, a za tim nije bilo potrebe‘.

Spomenuo je Dalić dvije promašene prigode Rebića, stanje euforije i depresije karakteristične za Hrvate.

‘Mene je nakon Slovačke bilo toliko strah Azerbajdžana da sam stalno upozoravao igrače. Najteža je utakmica koju moraš dobiti ili si je dobio unaprijed. Mnogo toga sam se bojao. Naime, već sam uvidio da je Azerbajdžan nama najnezgodniji suparnik, jer nijedna druga momčad nema takve brzance kakve imaju oni. A nama je to najopasnije‘.

Rekao je Dalić da ne strahuje za plasman na Euro, ali da mu je to primarni cilj, a ne maštanje o mogućoj medalji.

Naravno, neizostavno je bilo i pitanje o veznjaku Barcelone, Ivanu Rakitiću, koji je otkazao već drugu kvalifkacijsku akciju (op.a. prvo protiv Walesa u lipnju, te sada, protiv Slovaka i Azerbajdžanaca).

‘Bio sam svibnju kod njega. Evo ovakva je moja situacija: ja sam zauvijek zahvalan tim dečkima iz Rusije, cijeli svoj život. Oni su toliko toga lijepoga donijeli cijeloj Hrvatskoj, toliko sreće, da je to neopisivo. Mene su učinili drugim trenerom svijeta. Ja imam prema tim dečkima ogroman respekt, tako i prema Rakitiću. On i ja ama baš nikakvih problema nemamo, nikakvih! Naravno da ću se ja potruditi i obaviti još jedan razgovor, da tu situaciju riješimo. Jer ja ne želim da Hrvatska izgubi Ivana Rakitića; ni kao igrača ni kao čovjeka. Kod mene su svakom vrata reprezentacije otvorena, meni svaki igrač treba; i Nikola Kalinić i Ćaleta-Car i Ivan Rakitić. Ali nikoga neću moliti da igra za reprezentaciju‘, objasnio je Dalić i zaključio priču o Rakitiću.‘

Ako igra u Barceloni, ako želi igrati za reprezentaciju... No opet, tu su Vlašić, Petković, ni za kim nećemo kukati ni suze roniti‘.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:36