StoryEditor

Dalić pozvao dva debitanta za Ligu nacija

Piše D  /  17.08.2020., 12:08h

Nakon točno devet mjeseci i prijateljske utakmice s Gruzijom u Puli 19. studenog prošle godine Zlatko Dalić opet se borio s onim najslađim mukama. Kome uputiti poziv za reprezentaciju?

Reprezentacija se vraća. S pet mjeseci zakašnjenja od neodigranog turnira u Kataru. Hrvatsku početkom rujna očekuje početak Lige nacija, utakmice s aktualnim svjetskim i europskim prvacima, Portugalom i Francuskom, a izborniku je ovo možda bio jedan od najizazovnijih popisa za složiti. Jer, većina najboljih ili je na odmoru (Modrić, Kovačić, Rebić, Badelj) ili je tek završila sezonu (Rakitić) ili još uvijek igra (Perišić, Brozović)... Šime Vrsaljko, pak, još je u izolaciji nakon pozitivnog testa na korona virus, prenose 24sata.hr.

Međutim, Dalić je pozvao sve nabrojane i to je, zapravo, najjača Hrvatska u ovom trenutku. U koju premijerno ulaze budući golman Atletico Madrida Ivo Grbić te stoper Wolfsburga Marin Pongračić.

- Iako okolnosti nisu sjajne s obzirom na epidemiju korona virusa, sigurno je da se svi jako veselimo okupljanju nakon tako duge pauze. Termin nije idealan jer će puno igrača praktički s odmora doći na okupljanje, no svi smo u istoj situaciji po tom pitanju. Važno je da se igrači što bolje odmore jer ih čeka vrlo naporna natjecateljska sezona, na kraju koje nas čeka Euro, a to nam je primarni cilj - rekao je Dalić koji je na listu stavio 23 igrača.

- Protivnici nam ne mogu biti teži - dovoljno je reći da ćemo u tri dana igrati u gostima kod europskih i svjetskih prvaka. Maksimalno poštujemo Portugal i Francusku, ali imamo puno svojih aduta i sigurno ćemo pokušati prekinuti negativnu tradiciju koju imamo protiv obje ekipe. Vidjet ćemo u kakvom će tko stanju doći na okupljanje i prema tome ćemo se ravnati jer iako nam je rezultat u Ligi nacija važan, prioritet su nam zdravlje igrača i priprema za kvalifikacije za SP te potom Euro 2020. 

U pretpozivu čekaju, pak, Lovre Kalinić, Rog, Škorić, Čolak, Budimir i Uremović. Dalić će igrače okupiti posljednjeg dana kolovoza u Zagrebu, ondje će trenirati prije puta za Porto gdje nas 5. rujna čeka Portugal, a tri dana kasnije letimo za Pariz na reprizu finala Svjetskog prvenstva 2018. godine. U našoj skupini još je, podsjetnika zbog, i Švedska.

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town), Ivo Grbić (Lokomotiva)

Braniči: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Dario Melnjak (Rizespor), Marin Pongračić (Wolfsburg)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Lazio), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA)

Napadači: Ivan Perišić (Bayern), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo)

Pretpozivi: Lovre Kalinić (Aston Villa), Marko Rog (Cagliari), Mile Škorić (Osijek), Ante Budimir (Mallorca), Antonio Mirko Čolak (Rijeka), Filip Uremović (Rubin Kazan)

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:29