StoryEditor

Dalić otkrio kojom izjavom ga je Brekalo oduševio prije dva mjeseca

Piše D  /  22.03.2019., 01:03h

Nakon utakmice Zlatka Dalića upitali su je li zadovoljan eksperimentom i postavljanjem lijevoga krila na desni defenzivni bok.

"Nije to bio eksperiment! Kod nas nema eksperimenata, nego je sve planirano", poručio je hrvatski izbornik i otkrio da je o igranju na desnom boku razgovarao s Brekalom još prije dva mjeseca te da je tada dobio odgovor koji ga je oduševio.

"Tako smo i Brekalu rekli prije dva mjeseca da ga vidimo na desnom defenzivnom boku i on je tada odgovorio da će i braniti bude li trebalo! Dakle, pripremili smo Brekala za tu poziciju, imao je dva mjeseca vremena da sve posloži u glavi i nije to bio eksperiment", izjavio je Dalić i zaključio:

"Brekalo je za mene bio među našim boljim igračima. Ne zaboravite da ima samo 20 godina."

Brekalo je zadovoljan svojom partijom.

"Ja sam inače ofenzivniji igrač, ali znali smo da će ovo biti utakmica gdje ćemo više napadati. Mislim da sam se u napadu stvarno pokazao u dobrom svjetlu. Obrambeno nije bilo toliko zadaća. Najbitnije je da smo dobro krenuli ovaj ciklus kvalifikacija i idemo sada u Mađarsku gdje očekujemo novu pobjedu", rekao je Brekalo nakon utakmice.

Utakmica protiv Azerbajdžana je bila prva koju je Brekalo svih 90 minuta odigrao s igračima poput Modrića, Rakitića i Perišića.

"Ovo je veliki uspjeh za mene i san snova. Igrati 90 minuta s takvim igračima, oni te čine samo boljim. Imao sam veliku motivaciju da odigram danas na najbolji mogući način i uspio sam. Presretan sam."

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 19:17