StoryEditor

Dalić ostao bez još jednog prvotimca, pozvao je zamjenu

Piše D  /  17.03.2019., 09:03h

Tin Jedvaj loša je vijest za Zlatka Dalića. Igrač Bayera koji bi sigurno imao mjesto u startnih 11 vjerojatno je otpao zbog ozljede, a hrvatski izbornik je naknadno pozvao desnog braniča Karla Bartolca iz danskog Nordsjaellanda, pišu SN.

Jedvaj je proklizao na prvenstvenoj utakmici s Hannoverom, igranoj po snijegu. Došlo je do ozljede mišića. Tijekom tjedna nadao se da će se oporaviti, no u subotu je napravio test koji je pokazao da ne može, što je javio izborniku. Na njega je Dalić računao i kao stopera i kao beka, a Jedvaj će se u ponedjeljak ipak pojaviti u Zagrebu kako bi i liječnici reprezentacije vidjeli kakvo je stanje.

Ante Rebić nije bio teže ozlijeđen, magnetska rezonanca nije pokazala vidljiva oštećenja koljena, vjerojatno se radilo samo o istegnuću ligamenta koje boli sedam do deset dana i igrač je spreman za treninge i utakmice. Rebić se tako priključio ekipi Eintrachta, a trener Adi Hütter je kazao kako bi se mogao pojaviti u momčadi u nedjelju, u prvenstvenoj utakmici s Nürnbergom. Igrao ili ne, bude li sve po planu u ponedjeljak je u Zagrebu na pripremama nacionalne vrste.

Na prozivku dolazi i Marcelo Brozović, kojem je ustanovljen edem na mišiću, ali je već u četvrtak bio na klupi, a danas nije isključeno da zaigra za Inter s Milanom. Ivan Perišić igrao je 90 minuta za milanski klub u četvrtak u Europskoj ligi, a Dejan Lovren, koji nema pravo nastupa s Azerbajdžanom, bit će na terenu u Budimpešti, bez obzira dobio danas minutažu u utakmici Liverpoola s Fulhamom ili ne.

Zlatko Dalić okupio je stručni stožer u subotu u hotelu Westin. Na raspolaganju nema Vrsaljka, Pivarića i Pjacu zbog križnih ligamenata, Strinića koji se još nije na pravi način vratio, te vjerojatno Jedvaja i također ozlijeđenog Mitrovića. Sigurno nije idealno što mu nekoliko igrača sa statusom startera izlaze iz ozljeda, hoće li ih sve staviti u prvih 11? Budu li zdravi vjerojatno hoće, jer nisu duže odsustvovali s utakmica i treninga. Tko će s Azerbajdžanom zaigrati uz Vidu na stoperu? U konkurenciji su ostali Ćaleta-Car i  Milić.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 04:59