StoryEditor

Dalić odlučio: Kovačić i Petković od prve minute?

Piše D  /  21.03.2019., 11:03h

Lovre Kalinić će braniti, Josip Brekalo biti desni bek, ali Zlatko Dalić ipak se odlučio i za dvije promjene u odnosu na očekivani sastav za otvaranje kvalifikacija za Euro 2020. i okršaj s Azerbajdžanom (20.45, Nova TV).

Naime, u prvih 11 će se, doznaju Sportske novosti, naći Bruno Petković i Mateo Kovačić.

Dinamov je napadač u sjajnoj formi, a Ante Rebić je načet ozljedom, tek se prošli vikend vratio u Eintrachtov sastav, i možda ga je bolje sačuvati za Mađarsku. 

Kovačić bi, pak, u sredini terena trebao biti uz Rakitića, jer Marcelo Brozović također je nedovoljno zaliječen. Kovačiću će to biti jubuilarni 50. nastup za Hrvatsku. Tin Jedvaj danas će obaviti posljednji test da se vidi hoće li uopće ostati u konkurenciji za Mađarsku ili će u Leverkusen na daljnju terapiju.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić imat će težak posao na otvaranju kvalifikacija za nadolazeće europsko nogometno prvenstvo. On ne može računati na devetoricu od 23 igrača sa Svjetskog prvenstva.

Mogući sastavi:

Hrvatska 4-3-3

Kalinić - Brekalo, Vida, Ćaleta-Car, Barišić - Rakitić, Kovačić - Kramarić, Modrić, Perišić - Petković.

Za pravi odgovor morat ćemo pričekati do izlaska zapisnika oko sat vremena prije utakmice. Što bi bilo, kad bi bilo, možda i Milan Badelj na zadnjem veznom, Kovačić uz Modrića i Rakitića ili pak neko neočekivano rješenje - sve će se znati kad bude ´na papiru´. Utakmica počinje u 20 sati i 45 minuta na Maksimiru.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:29