StoryEditor

Dalić odabrao zamjenu za ozlijeđenog Rebića

Piše D  /  29.09.2020., 01:09h

Krilni napadač Dinama Mislav Oršić zamijenit će ozlijeđenog Antu Rebića tijekom predstojećih nastupa hrvatske  reprezentacije u listopadu. Tako će Oršić sudjelovati na prijateljskom susretu sa Švicarskom u St. Gallenu (7.10.) i utakmicama Lige nacija u Zagrebu protiv Švedske (11.10.) i Francuske (14.10.).

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić aktivirao je Oršićev pretpoziv nakon što se u nedjelju ozlijedio Ante Rebić, koji je u 57. minuti prvenstvene utakmice Milana s Crotoneom iščašio lakat lijeve ruke, što je ozljeda zbog koje će izbivati s terena najmanje dva ili tri tjedna pa neće biti na raspolaganju za prethodno spomenute listopadske reprezentativne akcije.

Podsjetimo, Milan je u 2. kolu Serie A suvereno pobijedio na gostovanju kod Crotonea 2-0, a sve je zabrinula ozljeda Rebića, koji je morao napustiti igru u 57. minuti.

- Inicijalni pregledi ukazuju da nema koštanih, već su u pitanju samo mekotkivna oštećenja, što upućuje da će liječenje biti konzervativno i da nije potreban operativni zahvat. Na žalost, Ante neće biti na raspolaganju izborniku Daliću za predstojeće akcije budući da najkraći oporavak od ozljede ovakvog tipa traje dva ili tri tjedna. U stalnom smo kontaktu s liječničkom službom Milana i pažljivo ćemo pratiti tijek Rebićevog oporavka - poručio je u ponedjeljak liječnik hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević, a sada su se sve slutnje inicijalnog pregleda i potvrdile.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:31