StoryEditor

Dalić: Nemamo ni laku ni tešku skupinu; Moramo izboriti Euro

Piše D  /  02.12.2018., 02:12h

Hrvatska nogometna reprezentacija saznala je protivnike u kvalifikacijama za Euro 2020. Igrat ćemo u skupini E s Walesom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom, prenosi 24.sata

- Već sam rekao što je naš cilj - proći grupu. Skupina nije ni lagana ni teška, moramo uzeti u obzir svaku ekipu. Možda je sreća što nemamo veća putovanja, pogotovo Slovačka i Mađarska. Wales je kao drugi u skupini, nije to laka momčad, ali ja vjerujem u nas. Mi znamo što hoćemo, a to je biti prvi ili drugi u skupini - rekao je izbornik Dalić za Novu TV te nastavio:

- Imamo sad još i dva termina za prijateljske utakmice i moramo jako dobro izabrati protivnike. Ponavljam, nije ni teško ni lagano, mi to možemo proći i to je naš cilj.

Hrvatska u kvalifikacije za Euro ulazi kao viceprvak svijeta. Što bi bio konačni cilj Vatrenih?

- Najvažnije je proći na Euro pa ćemo onda gledati što i kako dalje - rekao je hrvatski izbornik.

Od svih protivnika ističu se Slovačka i Mađarska. Slovačka predvođena Marekom Hamšikom, Martinom Škrtelom, Milanom Škriniarom, Mađari imaju Adama Szalaija, Balázsa Dzsudzsáka...

- Nikoga ne smijemo podcijeniti. Pogotovo jer smo drugi na svijetu i svi će protiv nas htjeti ići maksimalno. Slovačka ima Škrtela, Škrinjara i Weissa, neke igrače koji su kvalitetni, Hamšika koji je njihov kapetan i s njima neće biti nimalo lagano, kao ni s Mađarima. Imaju veliki motiv. S Azerbejdžanom smo zadnji put tamo igrali 1-1, tako da svakoga moramo uzeti jako ozbiljno - prisjetio se Dalić.

Hrvatska je u skupini s pet momčadi pa će biti slobodnih termina za prijateljske utakmice.

- Svakako u tim utakmicama trebamo tražiti jake protivnike i vidjeti što i kako. Vidjet ćemo kakav će biti raspored kvalifikacijskih utakmica. Možda da je bila ta šesta utakmica pa neki lakši protivnik što ne bi bilo loše za nas, ali u konačnici moramo biti zadovoljni. Već sam rekao, moraju drugi voditi brigu o nama - zaključio je Dalić.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:41