Article_Top_970x250

Dalić najavio promjene: Moramo biti još bolji, ima tu još prostora za napredak

izbornik vatrenih

Dalić najavio promjene: Moramo biti još bolji, ima tu još prostora za napredak

lip 22, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

"Cijelo prvenstvo je čudno i favoriti ne pobjeđuju. Mi moramo ići korak po korak jer možemo sami sebi biti najveći suparnik."

Nakon što je hrvatska reprezentacija izborila plasman u osminu finala svjetskog prvenstva u Rusiji već nakon dva kola, izbornik Zlatko Dalić je po povratku u svoju bazu u Roščinu nagradio svoje igrače slobodnim danom.

"Svi smo sretni i zadovoljni nakon pobjede. Ostvarili smo onaj najvažniji cilj," kazao je Dalić dodavši: "Očekivao sam prolaz, ali ne na tako impresivan način. Nadam se kako ćemo nastaviti u ovom stilu."

Hrvatska nakon dva kola ima šest bodova, ali još nije osigurala prvu poziciju. Mnogo toga će ovisiti o utakmici Nigerija - Island. No, Dalić je naglasio kako želi prvo mjesto.

"Želim prvo mjesto u skupini. Protiv Islanda ćemo voditi brigu o osmini finala. Imamo nekoliko igrača sa žutim kartonima i bit će promjena u sastavu," kazao je, ali i naglasio: "Ne želim ništa kalkulirati jer vam se to uvijek obije o glavu."

Još jednom je naglasio kako je trijumf protiv Argentine bila njegova najveća pobjeda u karijeri, ali i dodao kako je ostvaren minimum, a to je plasman u drugi krug.

"Cijelo prvenstvo je čudno i favoriti ne pobjeđuju. Mi moramo ići korak po korak jer možemo sami sebi biti najveći suparnik."

Dalić je naglasio kako je u njegovih pet službenih nastupa za kormilom hrvatska reprezentacija zabila 11, a primila samo jedan pogodak.

"Promijenili smo stil igre i nema govora da nismo efikasni. To je današnji nogomet, meni je bitno da djelujemo kompaktno," dodao je.

Prokomentirao je i igru dvojice kapetana - Luke Modrića i Lionela Messijea.

"Svaka čast našem kapetanu. On svaku utakmicu za Hrvatsku odigra na najvišem nivou. Messi nije napravio ništa za Argentinu, a Luka sve za Hrvatsku. "Messiju nismo dali prostora, zaustavili smo protok lopte prema njemu. Nije Argentinaa bila neuredna, već smo mi bili toliko dobri," kazao je.

Dalić smatra kako ova momčad može još bolje, dodavši kako to i očekuje.

"Moramo se podići i biti još bolji. Imamo još dovoljno prostora za napredak," rekao je Dalić prokomentiravši moguće suparnike u osmini finala.

"Radimo na pripremi za osminu finala. Vukojević će ići gledati utakmicu Danska - Francuska, a Jerkan će pratiti utakmice Španjolske i Portugala," kazao je na koncu Dalić.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250