StoryEditor

Dalić je pokazao da se do uspjeha dolazi bez pritisaka i ucjena!

Piše D  /  21.07.2018., 08:07h

Je li najbolji trenutak spustiti se s trona kada na njemu blistaš? To će si pitanje svaki uspješni sportaš ili trener nedvojbeno postaviti tijekom svoje karijere. Janica Kostelić, najveća hrvatska sportašica, za mene i sportaš ako govorimo o pojedinačnim dosezima, upravo to je učinila. Naime, kada je bila nepobjediva, kada je kralježnica ozbiljno patila od tereta medalja, mahnula je i rekla: Zbogom! 

Zlatko Dalić, potpisnik, ne bih rekao i tvorac najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog sporta, dakako i nogometa, nakon što je srebro oko vrata još uvijek “ispod čekića” najavio mogućnost napuštanja naše nogometne reprezentacije. Naime, ogorčen je na ponašanje dijela dužnosnika Saveza prema njemu u proljeće 2018. godine. Naime, spominjao je da su mu nakon američke, rezultatski neuspješne turneje radili o glavi, da nije baš sve bilo tako dobro i pozitivno kako se sada nakon ovog veličanstvenog dosega čini. 


Dalić propitkuje svoj stav nakon euforije koja nas je snašla. Duboko su mu se urezale slike dočeka u Zagrebu, a kad u utorak vidi spektakularan doček u Livnu, tek tada će postati svjestan koji je doseg postigao i kako je postao drag i omiljen u puku. 

– Napravio je veleban rezultat. Bilo je to sve divno gledati, još ljepše proživjeti. Ali dolazi sutra, pitanje tko će igrati, koliki će motiv još svugdje biti. Uz to su i ponude koje će sada biti prave i izdašne, deset puta veće godišnje nego što bi dobio u HNS-u. Mislim da je sasvim opravdano da o svemu razmisli – mišljenja je Robert Prosinečki, nekadašnji vatreni as, a danas izbornik nogometne reprezentacije BiH. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 16:57